Rhythm Against Racism - 30 mei op de Dam, Amsterdam

Manifestatie Tegen Racisme en Voor Solidariteit

Vind je ook dat in ons land iedereen zichzelf moet kunnen zijn? Dat onze samenleving een kleurrijke mix van diverse culturen is en moet blijven? Ben je ook bezorgd over de toenemende onverdraagzaamheid? En verontwaardigd over de opmars van vreemdelingenhaat? Dan is het nu tijd om samen kleur te bekennen!

Rhythm against racismDe organisatie Nederland Bekent Kleur (NBK) organiseert op 30 mei de manifestatie "Rhythm Against Racism". Ze willen op die dag samen met jou laten zien, dat politici die angst en haat aanwakkeren niet namens jou spreken.

Daarom roept NBK iedereen op om stelling te nemen. Spreek je uit tegen racisme en kies voor een kleurrijk en solidair Nederland! Kom zondag 30 mei om 14 uur naar de manifestatie "Rhythm Against Racism" op de Dam in Amsterdam. Op de manifestatie is een diverse mix van muziekstijlen te horen, zoals:

Balkanbeats van Mala Vita, stevige rock van Elle Bandita, jazz van Denise Jannah, folk songs van Jan Rot, rap van het koor Al-Wahda en latin house-ritmes van de populaire DJ's Sunnery James & Ryan Marciano. Cabaretiers Vincent Bijlo en Nilgun Yerli zijn ook van de partij. De presentatie is in handen van Jihad Alariachi van de Meiden van Halal.

Zie voor meer informatie http://nederlandbekentkleur.nl/RAR/index.html

Jan Rot zingt 30 mei het verkiezingslied "Dit land is jouw land"

Tijdens Rhythm Against Racism zal zanger en componist Jan Rot zijn Nederlandse versie van het alternatieve Amerikaanse volkslied "This land is your land" spelen.
Bruce Springsteen speelde het Amerikaanse nummer aan de vooravond van de inauguratie van Barack Obama in Washington.
Jan Rot heeft zijn Nederlandse variant opgenomen als verkiezingslied 2010 voor een verdraagzaam Nederland en zingt: "Dit land is jouw land, dit land is mijn land. Dit land heeft plaats voor jou en mij."
Zie en luister: http://tinyurl.com/janrot