FLASHMOB: "STAND BY ME"

Het publiek informeren over de vorig jaar in de Filippijnen vermoorde Willem Geertman

Centraal Stationshal Utrecht, 3 juli 2013, 19:00 uur

Kent u het lied van Ben E. King: “STAND BY ME”?
Wilt u meedoen aan een muzikale FLASHMOB voor het promoten van Sociale Rechtvaardigheid? Mensenrechten? Milieubescherming?

Het LINANGAN – Willem Geertman Kunst en Cultuur Netwerk* organiseert, in samenwerking met de International League of Peoples' Struggle-Netherlands (ILPS-NL), en tot steun van de Gerechtigheid voor Willem Geertman Campagne van de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging, de actie. Zij nodigen u uit om mee te zingen en te spelen met Ben E. King’s klassieker “STAND BY ME” in een Flashmob op 3 juli 2013 om 19:00 uur in de hal van het Centraal Station in Utrecht. Een Flashmob (“flitsmeute”) is een groep mensen die plotseling op een bepaalde openbare plaats verschijnt, een kort optreden verzorgt en zich dan weer snel verspreidt.

De “STAND BY ME” Flashmob wil het publiek bekend maken met de vorig jaar in de Filippijnen vermoorde Willem Geertman, een zeer bijzondere Nederlandse solidariteitswerker en pleitbezorger van milieubescherming, sociale rechtvaardigheid en mensenrechten.

geertmanWillem Geertman was een Nederlandse vrijwilliger in de Filippijnen. Hij wijdde zich volkomen aan het dienen van de meest uitgebuite en onderdrukte Filippijnse mensen. Hij gaf zijn betrekkelijk geriefelijk leven en mogelijkheden in Nederland op en verkoos het leven onder de armen. Gedurende bijna dertig jaar werkte hij onvermoeibaar met arbeiders, boeren en inheemse volken in de provincie Aurora en de regio Centraal Luzon. Hij was ook actief betrokken bij de noodhulp en wederopbouw werkzaamheden voor slachtoffers van overstromingen en tyfoons in dat gebied.

Vorig jaar, op 3 juli 2012, werd Willem vermoord. De zaak blijft nog onopgelost. De opdrachtgevers en de moordenaars lopen nog vrij rond. Velen geloven dat Willem werd vermoord vanwege zijn steun aan de stakende suikerrietarbeiders van Hacienda Luisita (eigendom van de Filippijnse president Noynoy Aquino) en aan de strijd van de inheemse volken tegen de grote mijnbouwbedrijven.

Willem was een uitstekend voorbeeld van een toegewijd voorvechter van werkelijke ontwikkeling, milieubescherming, sociale rechtvaardigheid en bevrijding. Hij was een sterke verdediger van de rechten van de armen en onderdrukten. Deze waarden wil ook LINANGAN koesteren en cultiveren.

Kunt/wilt u zingen, een muziekinstrument bespelen, in de handen klappen, tikken of stampen of gewoon uw steun betuigen en uw solidariteit tonen met SOCIALE RECHTVAARDIGHEID, MENSENRECHTEN en MILIEUBESCHERMING - kom dan ook en doe mee in deze “STAND BY ME” Flashmob!

handgebaarWe verzamelen op het Centraal Station in Utrecht (aan de voorkant, voor het NS-loket) om 19:00 uur. Verschillende vrijwilligers, te herkennen aan een wit t-shirt met Willem Geertman’s foto, zullen de actie coördineren. Maak een OK-handgebaar in de lucht (door met duim en wijsvinger een letter “O” en de andere vingers een “W” (van Willem) te maken), om de coördinatoren te laten zien dat u wilt meedoen aan de actie. Iedereen moet zijn best doen om er uit te zien en te doen als gewone reizigers. Om 19:15 uur zullen de coördinatoren de deelnemers naar de aangewezen plaats leiden. De actie begint om 19:30 en zal ongeveer 7-10 minuten duren. Om 19:30 uur beginnen een zanger en een muzikant het eerste couplet te zingen en te spelen. Wij vragen iedereen om mee te zingen, te spelen en te improviseren in het refrein en de rest van het lied. Na het lied maakt iedereen het “W” gebaar en loopt weg.

We zingen het lied in toonaard C. Om te oefenen kunt u dit lied vinden op
http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

Als u wilt meedoen aan deze actie, neem dan alstublieft contact op met ons - of u als individu, als groep of als organisatie wilt komen. Door mee te doen aan de “STAND BY ME” Flashmob kunt u meehelpen het publiek in kennis te stellen van Willem Geertman en zijn toewijding aan sociale rechtvaardigheid, milieubescherming en mensenrechten.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel: Jun Saturay 06 2212 7186


*LINANGAN – Willem Geertman Kunst en Cultuur Netwerk, of gewoon LINANGAN (wat in het Filippijns betekent “een groef of een veld om te planten”) is een club die open staat voor alle “creatieve” mensen en groepen in Nederland - vertellers, muzikanten, beeldend kunstenaars, schrijvers, theatermakers, componisten, dichters, opvoeders, fotografen, digitale kunstenaars, timmerlieden en bouwvakkers, koks, etc. ongeacht hun geslacht, ras, nationaliteit, zowel professionals als amateurs en hobbyisten - mensen die bereid zijn om hun talenten en vaardigheden in te zetten voor dringende en belangrijke kwesties die mensen en gemeenschappen in Nederland en in andere delen van de wereld raken.