Benefietconcert voor Inheemse Jongeren

De Studentenvereniging Spontaan presenteert u een ‘Benefietconcert voor Inheemse Jongeren in de Filippijnen’.

benefietconcert20140026

De opbrengst van het feest gaat naar 'Tangguyob': een kleine organisatie in de Filippijnen die van het geld een cultureel festival gaat organiseren voor inheemse jongeren in het Cordillera gebied. De cultuur van de inheemse bevolking die daar leeft, wordt bedreigd door de assimilatie politiek van de Filippijnse overheid. Door middel van dans-, muziek-, theater- en beeldende kunst workshops wordt de cultuur overgeleverd aan de jeugd.

Het feest vindt plaats op vrijdag 26 september vanaf 20.00 uur in de ACU (Voorstraat 71) te Utrecht. Entree: 5 euro. De hele opbrengst gaat naar Tangguyob.

Zie hieronder het persbericht van 22 september jl.

Studentenvereniging SPONTAAN – Persbericht
Utrecht, 22 september 2014

Op vrijdag 26 september organiseert Studentenvereniging Spontaan een benefietfeest in het ACU (Voorstraat 71) te Utrecht. De opbrengst gaat naar Tangguyob, een organisatie in de Filippijnen die culturele festivals organiseert voor jongeren om de inheemse cultuur te behouden . Het feest begint om 20:00 uur en de toegang is slechts €5,-. De avond begint met optredens van Maxime Prins, Big Moose en I’m With Stupid en we sluiten af met de vaste dansavond Vitamine ACU.

Maxime Prins zal ons als eerste verblijden met zijn heerlijke melodische liedjes op gitaar. De grootste inspiratiebron voor deze singer-songwriter is Elliott Smith en samen met Tim Kerssies op toetsen en accordeon, belooft het een goede start voor ons benefiet te worden.

Big Moose maakt folkjazz. Althans, dat is de beste benaming voor hun mix van Ierse folk, blues, jazz, country en balkan. Deze 5-koppige band uit Utrecht is inmiddels uitgeweken naar festivals, theaters en cafés in Nederland, België en Duitsland. Ze weten door hun enthousiasme en aanstekelijke muziek van iedere gelegenheid een feest te maken.

I’m With Stupid sluit de avond af met hun fijne tunes waarbij je wel moet blijven dansen. Een mix van reggae tot dub tot funk tot punkrock, ze mixen het tot een muzikale cocktail waarbij je de zomer nog lang niet wilt vergeten.

Deze keer zal de opbrengst van het feest gaan naar 'Tangguyob': een kleine organisatie in de Filippijnen die van het geld een cultureel festival gaat organiseren voor inheemse jongeren in het Cordillera gebied. De cultuur van de inheemse bevolking die daar leeft, wordt bedreigd door de assimilatie politiek van de Filippijnse overheid. Door middel van dans-, muziek-, theater- en beeldende kunst workshops wordt de cultuur overgeleverd aan de jeugd.

Spontaan is de Utrechtse studentenvereniging voor sociale betrokkenheid. Middels het organiseren van benefietfeesten als deze, maar ook door kookacties en vrijwilligerswerk zet Spontaan zich in om de sociale betrokkenheid onder studenten te vergroten.

Meer informatie:
Studentenvereniging Spontaanhttp://www.spontaanutrecht.nl
Maxime Prinshttp://www.maximeprins.nl/
Big Moosehttp://bigmoosemusic.nl
I’m With Stupidhttp://imwithstupidtraqs.bandcamp.com/
Facebook event - https://www.facebook.com/events