Dag van de Bedreigde Advocaat

endangered lawyer Vandaag, 23 januari 2015, is de Dag van de Bedreigde Advocaat. Deze dag richt zich dit jaar op de positie van Filippijnse advocaten die vaak onder levensbedreigende omstandigheden hun werk moeten verrichten. Bij de Filippijnse ambassade in Den Haag vindt om 14.00 uur een demonstratieve bijeenkomst plaats.

Daarbij zal een petitie worden aangeboden aan de ambassadeur. Deze petitie is opgesteld door een samenwerking van de AED (European Democratic Lawyers), de ELDH (European Association of Lawyers for Democracy & World Human Rights) en de Stichting de Dag van de Bedreigde Advocaat.

Demonstratie in toga

Om 14:00 uur start de demonstratieve bijeenkomst bij de Filippijnse ambassade in 's-Gravenhage, aan de Laan Copes van Cattenburch 125. Tijdens deze demonstratieve bijeenkomst zullen advocaten in toga's vergezeld door sympathisanten demonstreren met protestborden met daarop foto's betreffende bedreigde, vermoorde en vervolgde collega's werkzaam in de Filippijnen voor de belangen van de sociaal zwakkeren en armen.

Bij de demonstratie zal de Filippijnse advocaat Edre Olalia aanwezig zijn, de secretaris-generaal van de NUPL (de Filippijnse advocatenorganisatie van "peoples lawyers").

Petitie aanbieden

De petitie zal worden aangeboden aan de Filippijnse ambassadeur door een delegatie uit de demonstranten gevormd door: een afgevaardigde van Advocaten voor Advocaten een afgevaardigde van Rechters voor Rechters, de NUPL bestuurder Edre U. Olalia en de coördinator van de Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat, tevens internationaal coördinator voor de soortgelijke acties in zo'n 20 tal andere Europese en Aziatische steden.

Muziek

Tijdens de demonstratie zal ook door Jasper Van Damme, een jonge maar reeds gelauwerde internationaal opererende jazz muzikant, op de saxofoon voor muzikale begeleiding worden gezorgd.

Meer informatie:

http://nl.dayoftheendangeredlawyer.eu/

mensenrechtenrapport, ‘lawyers under continuing threat in the Philippines’
http://nl.dayoftheendangeredlawyer.eu/

Stop the attacks against peoples’ lawyers
http://www.karapatan.org/