Leider Haiyan Slachtoffers in Nederland

Uitnodiging voor een ontmoeting met de leider van de Haiyan slachtoffers

Dr. Elfleda 'Laidz' Bautista, leider van de Haiyan slachtoffers, spreekt aanstaande zondag 19 april 2015 op de bijeenkomst “Herdenking Haiyan’. Zij is voorzitter van People’s Surge – een brede alliantie van overlevenden van tyfoon Haiyan. Het doel van de alliantie is om de slachtoffers te helpen en het risico op soortgelijke rampen te beperken.

Een van de zwaarste stormen ooit op aarde trof op 8 november 2013 de Filippijnen. Het is niet voor te stellen, wat de betrokken mensen moesten en nog steeds moeten doormaken.... Het verlies van dierbaren, verlies van huis en haard, de enorme chaos, geen inkomsten.... Het enige wat u kon doen, heeft u gedaan: de slachtoffers steunen en niet vergeten!

Dit is een gelegenheid dat Dr Bautista de gevoelens van dankbaarheid kan uiten voor het massale internationale medeleven en voor alle financiële hulp. De meeste hulp komt van internationale organisaties en van nationale progressieve organisaties. De Filippijnse overheid blijft zwaar achter als het gaat om hulp aan de slachtoffers.

Wij willen iedereen van harte uitnodigen voor de bijeenkomst “Herdenking Haiyan”:

  • Hoe is de situatie nu, nadat op 8 november 2013 een van de zwaarste tropische stormen ooit de Filippijnen trof?
  • Wat is de visie van de overlevenden op de oorzaken van klimaat-gerelateerde rampen en hoe moeten we ons daartegen beschermen?

Uw aanwezigheid hierbij is van grote waarde.

uitnodiging herdenking haiyan