Manilla grotendeels onder Water door Slagregens

Karapatan roept op tot hulp aan slachtoffers van de overstroming

Vandaag, 7 augustus 2012, ontvingen wij van Karapatan een verzoek om steun voor noodhulp en wederopbouw voor de gedupeerden van de overstromingen in Manilla.

poster karapatan

Opnieuw is de Filippijnen zwaar getroffen door noodweer. In de afgelopen week was als gevolg van de moesson na de tyfoon Gener de regen aanhoudend en heeft geleid tot overstromingen in verschillende delen van Luzon, in het bijzonder in Metro Manilla. Dinsdag stond de helft van Manilla onder water.

Duizenden mensen zitten op daken van huizen en worden overgebracht naar opvangcentra. In het hele land steeg het dodental naar 68. Volgens nieuwsberichten hebben de regens over 11 regio’s 199.485 gezinnen getroffen (of ongeveer een miljoen mensen op basis van een gemiddelde van 5 per gezin).

Wij van KARAPATAN, Selda, Desaparecidos, Tanggol Bayi, Hustisya en EMJP doen een beroep op alle betrokken burgers in de Filippijnen en in het buitenland voor het beschikbaar stellen van hulpgoederen (voedsel, kleding, dekens, medicijnen) en cash ondersteuning voor noodhulp aan onze broeders, vooral de vrouwen en kinderen, die getroffen zijn door de regens en overstromingen in Sampaloc, Manila, Tatalon, Quezon City, Dagat-dagatan, Caloocan, en vele andere getroffen gebieden in de National Capital Region, Zuid-Tagalog en Centraal-Luzon.

Als u een financiële bijdrage wilt geven, dan kan dat op 8118425 t.n.v. NFS te Leiden, o.v.v. ‘steun voor noodhulp’. Wij zullen dit geld zo spoedig mogelijk overmaken naar Karapatan.


logo KARAPATANlogo KARAPATAN

Alliance for the Advancement of People's Rights
2nd Flr. Erythrina Bldg., #1 Maaralin corner Matatag Sts., Central District
Diliman, Quezon City, PHILIPPINES 1101
Telefax: (+63 2) 4354146
Web: http://www.karapatan.org