Oproep voor de Gedupeerden van de Tyfoon

Er is behoefte aan noodhulp en bouwmateriaal voor de wederopbouw

De Disaster en Response Center (DIRECT) en de Rurale Missionarissen van de Filippijnen (RMP) vragen om steun voor de gedupeerden van de superstorm Washi. Deze tropische storm heeft in de nacht van 16 - 17 december veel slachtoffers geëist en materiële schade aangericht op het eiland Mindanao. De media maakt daar volop melding van!

Washi (in de Filippijnen bekend als tyfoon Sendong) bracht naast krachtige windstoten ook zware regens. Door het aanzwellende water vanuit de bergen raakten delen van steden overstroomd. De zwaarst getroffen steden zijn Cagayan de Oro en Iligan. Het dodental is opgelopen tot boven de 2000 en honderden worden nog steeds vermist.

tyfoon-dec2011tyfoon-dec2011Duizenden hebben hun toevlucht gezocht in evacuatiecentra; velen zijn vrouwen en kinderen – hongerig, ziek en met een groot verdriet. Vanwege vernietiging van het wegennet in het binnenland zijn afgelegen gebieden nog niet eens bereikt.

De storm maakte meer dan 275.000 mensen dakloos. Door gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen ligt een uitbraak van besmettelijke ziektes op de loer. Er is behoefte aan voedsel, kleding, schoon drinkwater en bouwmateriaal voor de wederopbouw.

Als u een financiële bijdrage wilt geven, dan kan dat op 8118425 t.n.v. NFS te Leiden, o.v.v. ‘steun voor noodhulp’, waarna wij het overmaken naar het Disaster en Response Center. Een team van DIRECT werkt samen met o.a. de Rurale Missionarissen van de Filippijnen (RMP) bij het verlenen van hulp.

http://www.rmp-nmr.org/