Dankbrief uit Mindanao

In december 2012 werden wij opgeschrikt door het bericht van een enorme ramp in Mindanao. De tyfoon Pablo richtte een catastrofe aan, waarbij velen het leven lieten en nog veel meer mensen ontheemd en berooid achterbleven.

Balsa Mindano stuurde ons toen een noodkreet om financiële hulp. Zie http://www.nefiso.nl/index.php/tyfoon-slachtoffers

Gelukkig hebben velen van u daaraan gehoor gegeven. Niet alleen NFS-leden, maar ook sympathisanten en betrokkenen hebben gedoneerd of acties opgezet. Eind januari 2013 konden we €1080 overmaken naar Balsa Mindanao.

Vandaag kregen wij een bedankbrief van Balsa, zie hieronder.

Het opbouwwerk zal zeker nog een tijd duren en hulp blijft dan ook van harte welkom. Mocht u hen nog meer willen steunen, dan houden we graag ons NFS rekeningnummer (8118425) hiervoor beschikbaar. Wilt u er wel bij vermelden dat het voor Balsa Mindanao is bedoeld?

balsa-mindanao

Headquarters: Kalinaw Center, Juna Subd. Matina, Davao City
& Fr. Selga St. Madapo Hills, Davao City

14-03-2013

Aan onze vrienden van de NFS:

Hartelijke groeten van BALSA MINDANAO!

Wij willen u hierbij heel hartelijk danken voor de donatie van €1080 die wij via de NFS mochten ontvangen ten behoeve van hulp en wederopbouwacties voor de slachtoffers van de Super Tyfoon Bopha (Pablo). Deze gift heeft bijgedragen aan de distributie van pakketten hulpgoederen en aan de wederopbouw van het duurzame landbouwprogramma.

Uw gulheid en medeleven heeft de vele broeders en zusters, die werden getroffen door deze ramp, ontroerd. Door vrienden en sympathisanten zoals u, heeft BALSA tot nu toe medische hulp en bijstand kunnen verlenen aan meer dan 30.000 gezinnen in New Bataan, Compostela, Monkayo, Montevista, Laak en Maragusan in de provincie Compostela Valley en in de steden Baganga, Cateel en Boston in Davao Oriental.

Wij hebben ook onze dienstverlening aan Veruela, Santa Josefa en Loreto in Agusan Del Sur uitgebreid. Wees ervan overtuigd, dat het netwerk van BALSA zich inzet om de minst bedeelden en de zwaarst getroffen slachtoffers te helpen. BALSA gaat door met haar hulpverlening en een uitgebreid revalidatieprogramma.

Op dit moment steunt en helpt BALSA bij het weer op de rails zetten van de levens van inheemse en boerengemeenschappen. Zij verstrekt daarbij, naast een subsidieprogramma voor levensonderhoud en voedsel, ook zaden, zaailingen en landbouwwerktuigen. We zijn ook begonnen met het weer opzetten van scholen voor inheemse volken en minderheden in Compostela, Maragusan en Caragan Valley, die geen steun krijgen van de overheid.

Nogmaals veel dank en wij hopen dat u ook in de toekomst ons zult willen blijven steunen!

Met vriendelijke groet,

Sr. Noemi Degala, SMSM
Co-Convener
BALSA MINDANAO