Tyfoon laat Spoor van Vernielingen achter

Met uw financiële steun voor noodhulp en wederopbouw biedt de boerenbond KMP hulp aan getroffenen

Beste mensen,

Vandaag ontvingen wij van de boerenbond KMP een verzoek om steun voor noodhulp en wederopbouw voor de gedupeerden van de superstorm Pedring.

Opnieuw is de Filippijnen zwaar getroffen door noodweer: tyfoon Pedring (internationaal bekend als de superstorm Nesat) heeft van 26 tot 28 september 2011 een spoor van vernielingen achtergelaten. De agrarische provincies Isabela en Aurora zijn het zwaarst getroffen, maar 40 andere gebieden waaronder de hoofdstad Manilla zijn ook geteisterd. In sommige gebieden stond het water huizenhoog. Er zijn inmiddels 35 mensen gestorven en 45 vermist.

De superstorm en zware regenval hebben huizen, vee en gewassen vernield. Veel rijstvelden die bijna klaar waren voor de oogst, zijn compleet verwoest. Duizenden mensen verblijven in een evacuatiecentrum en hebben grote materiële schade door het noodweer. De KMP en andere maatschappelijke organisaties plannen een “noodhulp en wederopbouw-missie” in de zwaarst getroffen boerengemeenschappen.

De missie staat gepland voor 9 tot 12 oktober. Er is behoefte aan voedsel, kleding, beddengoed, landbouwgereedschappen, zaden en al wat meer nodig is voor de wederopbouw. Als Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging doen wij een beroep op u om deze actie financieel te steunen.

Maak uw bijdrage over op
postgiro 8118425, t.n.v NFS te Leiden, o.v.v. 'steun voor noodhulp'.

Hartelijk dank,

Het NFS bestuur