Supertyfoon Yolanda treft de Filippijnen

Diverse organisaties zijn al in actie gekomen,
ook de NFS wil graag helpen

Een van de zwaarste stormen ooit op aarde heeft afgelopen vrijdag de Filippijnen getroffen. Met windstoten van meer dan 300 km per uur liet Supertyfoon Yolanda (Haiyan) een spoor van vernieling achter. Vooral de Visayas eilanden en het meest westelijke eiland Palawan zijn zwaar getroffen, maar ook delen van Noord Mindanao. Het NOS journaal berichtte, dat er 4 miljoen mensen zijn getroffen, de stad Tacloban met een kwart miljoen mensen is voor 80% vernietigd en hele dorpen zijn van de kaart verdwenen.

Steeds duidelijker wordt hoeveel de ravage het natuurgeweld heeft aangericht. De politie vreest, dat er zeker 10.000 mensen zijn omgekomen. De nieuwe schatting ligt vele maken hoger dan het dodental van 1.200, waar zaterdag door het Rode Kruis van werd uitgegaan.

Het is bijna niet voor te stellen, wat de betrokken mensen moeten doormaken.... Het verlies van dierbaren, verlies van huis en haard, de enorme chaos, geen inkomsten....

Er moet heel snel hulp komen, en die komt er ook. Diverse organisaties zijn al in actie gekomen en ook de NFS wil graag helpen. U toch ook?

Het geld dat wij via u binnenkrijgen, zullen wij overmaken naar KARAPATAN, mensenrechtenorganisatie in de Filippijnen.

U kunt uw medeleven betuigen door een (groot of klein) bedrag over te maken naar het gironummer van de NFS:
NL76INGB0008118425 t.n.v. NFS te Leiden onder vermelding van "noodhulp na Yolanda"

Wij roepen u op om gul te geven!

na yolanda