Dankbrief van Karapatan

Karapatan: wij zijn u zeer dankbaar voor uw solidariteit met het Filippijnse volk in deze moeilijke tijden

Als reactie op de donatie (van €2500) die onderweg is naar de bankrekening van Karapatan, kregen wij de volgende bedankmail:

Beste mensen van en via de NFS,

Wij zijn u zeer dankbaar voor uw solidariteit met het Filippijnse volk in deze moeilijke tijden. Wees ervan verzekerd, dat de financiële steun van de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging op de juiste manier gebruikt zal worden om de slachtoffers te voorzien van hulp en medische benodigdheden.

Wij zijn dag en nacht bezig geweest met het inpakken van goederen en met de benodigde voorbereidingen voor de aanstaande hulpzending op 21 november a.s.

De mensen hier en in het hele land - in de rampgebieden en ook in de rest van het land - zijn boos om wat er wordt gedaan (of beter, niet wordt gedaan) door de Filippijnse overheid. Inplaats van de benodigde hulp te bieden wordt het rampenplan gemilitariseerd met oorlogsschepen en troepen die door de VS, UK en andere landen worden gestuurd.

Ik stuur u ook enkele foto's van de vrijwilligers die sinds vorige week bezig zijn met het verzamelen en inpakken van goederen voor het vertrek van de hulpactie in Eastern Visayas op 21 november.

Nogmaals, onze diepste waardering,

In solidariteit,

Tinay Palabay
Secretaris Karapatan

inpakken1 inpakken6inpakken5inpakken2

U kunt nog steeds uw donatie overmaken op het banknummer:
NL76INGB0008118425 t.n.v. NFS te Leiden o.v.v. ‘tyfoon rampenfonds’