Filippijnse Rapt "Meneer de President" tijdens Occupy Amsterdam

NFS persbericht, Amsterdam, 19 oktober 2011

‘Occupy Amsterdam’ organiseerde afgelopen 15 oktober in een aantal steden in Nederland protestbijeenkomsten. Mensen demonstreerden tegen de sociale en economische ongelijkheid, tegen de zucht naar winst van banken en bedrijven ten koste van het welzijn van de gewone mensen en tegen de overheersingsoorlogen. Op het Beursplein voor de Amsterdamse Effectenbeurs waren ruim 2000 mensen bijeengekomen.

De 14-jarige Filippijnse Marikit Saturay voerde de Nederlandse rap “Meneer de President” uit, waarin ze de president van de Filippijnen verantwoordelijk stelde voor de nog steeds voortgaande buitengerechtelijke executies, de politieke gevangenen en andere ernstige mensenrechtenschendingen.

Zie de rap van 3:09 tot 6:33 min.

Met verklaringen, liederen, gedichten, slogans en beschilderde gezichten drukten de demonstranten hun woede uit over de financiële magnaten en de politiek van de rechtse regering. Het economisch beleid en de destructieve bezuinigingsmaatregelen dwingt de mensen om meer te betalen voor de fundamentele basisvoorzieningen. Aan de andere kant blijven topmanagers bonussen opstrijken. Het herstel van de economische crisis lijkt ver weg.

Het is van groot belang dat wij met elkaar opkomen voor ondermeer sociale en economische gelijkheid, betaalbare huisvesting, voldoende werkgelegenheid, vrijheid en wereldvrede.