100 Reportersreis naar de Filippijnen

Er zijn nog een paar plekken voor een indrukwekkende reportersreis naar de Filippijnen in mei. Reis je mee of ken jij mogelijk geïnteresseerden? Graag promoot de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging de reportersreis van Mensen met een Missie. Zie de aankondiging van deze reis en oproep tot deelname hieronder!

In mei 2016 reizen we door de Filippijnen.
Reis je mee?

Tijdens de reis naar de Filippijnen - land van 7000 eilanden - ontdek je de veerkracht en moed van inheemse gemeenschappen in de strijd voor hun rechten. Mensen met een Missie steunt arme boeren en vissers, die zich inzetten voor behoud van het land van hun voorouders.

De Filippijnen is het land van eindeloze rijstvelden, idyllische stranden en gastvrije, altijd vrolijke bevolking. Helaas is het ook berucht om regelmatige schending van de mensenrechten. De spanning tussen economische ontwikkeling en de rechten van inheemse bevolking is de kernproblematiek van onze projecten in het land.

Onze reis brengt je naar de provincie Aurora op het eiland Luzon, waar boeren, vissers en inheemse stammen leven van wat de natuur hen biedt. Vele jaren bewerkten zij de grond van hun voorouders op een kleinschalige manier, maar sinds enkele jaren dreigt hun recht op het land ontnomen te worden.

reportersreis

Tijdens deze reis ontmoet je lokale gemeenschappen en ervaar je het leven op het Filippijnse platteland. Ook maak je kennis met onze partnerorganisaties, kerkgemeenschappen en achterban, die de bewoners op bevlogen wijze steunen in de verdediging van hun rechten.

Ga voor meer informatie naar

100 Reporters Filippijnenreis http://www.mensenmeteenmissie.nl/