Herhaalde Oproep:

Onderteken onze Oproep aan de Ambassadeur van de Mensenrechten

De Filippijnen worden al jaren geteisterd door politiek geweld. Sinds het aantreden van de huidige presidente, Gloria Macapagal-Arroyo, telden mensenrechtenorganisaties al meer dan 1000 politieke moorden en 200 verdwijningen om politieke redenen. Er heerst een klimaat van straffeloosheid waarbij zo goed als geen enkele van deze moorden wordt opgelost.

De campagne tegen de schendingen van de mensenrechten staat dit jaar in het teken van de verdwijningen. Tijdens het bezoek van Edith en Jayel Burgos, respectievelijk moeder en broer van de verdwenen Jonas Burgos, werd nog weer eens duidelijk hoe belangrijk het is, druk te blijven uitoefenen op regeringen om een halt toe te roepen aan deze gruweldaden.

Op 13 januari 2010 zullen wij een bezoek brengen aan de Nederlandse ambassadeur van de Mensenrechten, de heer Hamburger. Wij rekenen op uw steun door de onderstaande oproep te onderschrijven. Dit kunt u doen via een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geachte Ambassadeur Hamburger,

Als Nederlands burger maak ik mij ernstig zorgen over de gedwongen verdwijningen die in de Filippijnen plaatsvinden. Het is weerzinwekkend om te horen, dat de regering van Gloria Macapagal Arroyo betrokken is bij deze mensenrechtenschendingen.

De voortdurende ontvoeringen, die hand in hand gaan met marteling en buitengerechtelijke executies, vormen ernstige overtredingen van de mensenrechten waarin de Nederlandse regering beloofd heeft in te grijpen.

De Nederlandse regering moet deze ernstige mensenrechtenschendingen veroordelen en bij de regering van Gloria Arroyo aandringen op het ondertekenen en erkennen van de ‘Internationale Conventie ter Bescherming van alle Personen tegen Ontvoering.’

Als burger roep ik de Nederlandse regering op om meer financiële en morele steun te verlenen aan verdedigers van de mensenrechten in de Filippijnen zoals Desaparecidos, Hustisya, SELDA en Karapatan.

Hoogachtend,