Oproep tot Vrijlating van Zara Alvarez en alle andere Politieke Gevangenen

Er zijn meer dan 400 politieke gevangenen in de Filippijnen. Zij zijn het slachtoffer van politieke onderdrukking, de reactie van de overheid op meningsverschillen, kritiek en politiek activisme. Een van die politieke gevangenen is Zara Alvarez. Wij moedigen u aan de oproep voor haar vrijlating te tekenen en de NFS een mail te sturen.

Politiek gevangene Zara Alvarez

Mijn naam is Zara Alvarez, ik ben een alleenstaande moeder en heb een kind van drie jaar. Ik ben een activiste, voormalig voorzitter van ANAKBAYAN-Negros, Adjunct Algemeen Secretaris van BAYAN-Negros, Campagne- en Opleidingsmedewerker van KARAPATAN-Negros en vaste medewerker van de North Negros Alliance of Human Rights Advocates (NNAHRA). Ik zit al meer dan zeven maanden in de gevangenis te verkommeren. Ik werd gearresteerd vanwege mijn vermeende betrokkenheid bij de dood van Eerste Luitenant Archie Polenzo van het Filippijnse Leger op 7 maart 2010. Mijn naam werd toegevoegd na een gewijzigde resolutie van 31 juli 2012. Naar verluidt dook er een getuige onder militaire bescherming op 15 mei 2012 op en meldde mijn naam en die van Anecita Yaun Rojo, een kerkelijk medewerker.

Zara AlvarezOp 30 oktober 2012 rond 18 uur werd ik gearresteerd, nabij de publieke markt in Cadiz City, door meer dan 30 bewapende mannen, een combinatie van Special Action Force (SAF) en leden van het 62-ste Bataljon Infanterie (IB), later nog versterkt met leden van de Filippijnse Nationale Politie (PNP). Ik werd aangeklaagd als een gewone crimineel, hoewel ik een politiek gevangene ben en ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging en met name vanwege mijn inzet voor de mensenrechten. Zo ben ik zelf slachtoffer geworden van de zaak die mij zo na aan het hart ligt.

Het opsluiten in een gevangeniscel en het ontnemen van mijn vrijheid kunnen mij niet beletten om me te blijven inzetten voor vrijheid en tegen onrecht. Daarom doe ik een beroep op u, op de nationale en internationale mensenrechtenorganisaties en op de Verenigde Naties, om standvastig te blijven in uw steun aan de mensenrechtenverdedigers. Velen van hen kwijnen weg in de gevangenis en vele anderen hangt eenzelfde lot boven het hoofd.

In deze hoog ommuurde, met prikkeldraad en tralies afgezette afdeling, is onze enige hoop gevestigd op uw solidariteit en steun waarmee u hopelijk zult doorgaan.

Uw solidariteit met ons in deze donkere periode van politieke vervolging en juridische intimidaties zullen het universele karakter en de juistheid van onze strijd binnen en buiten de gevangeniscellen concretiseren.

Ik bid uit de grond van mijn hart dat ik, samen met de andere politieke gevangenen, zo spoedig mogelijk word vrijgelaten om te worden herenigd met mijn kind, dat naar mijn zorg verlangt en dat ik weer thuis kan zijn, bij mijn familie en vrienden. En ik bid ook dat er een eind gemaakt wordt aan de valse beschuldigingen en alle schendingen van mensenrechten.

Bron: http://freeallpps.wordpress.com/