Verklaring van Steun en Solidariteit met de Stakende Schoonmakers in Nederland

Wij sturen onze solidariteitsgroet aan de stakende schoonmakers

Door de economische crisis en het vrije marktmechanisme staan de lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden van de schoonmakers behoorlijk onder druk. De sector vecht voor erkenning van hun rechten en een waardige beloning voor hun inspanning. Als gemarginaliseerde sector in de Nederlandse samenleving behoren schoonmakers te worden erkend voor hun waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Veel Filippijnse migranten in Nederland, die veelal werken als schoonmaker, demonstreren samen met hun broeders en zusters en steunen volledig hun eisen. Net als vele andere migranten zijn Filippino's naar Nederland gekomen, omdat ze door de omstandigheden van honger, armoede, werkloosheid en een repressieve regering gedwongen werden. Eenmaal in Nederland is hun enige optie het doen van schoonmaakwerk in de huishoudens, “mensen zonder papieren” te worden, en uiteindelijk gecriminaliseerd te worden met de kans op uitwijzing.

De crisis in Nederland, in Europa en de rest van de wereld moet worden geweten aan diegenen die hem veroorzaakt hebben, niet de migranten en immigranten, de “mensen zonder papieren”, de schoonmakers en andere gemarginaliseerde arbeiders. Het mag niet zo zijn dat door de crisis het welzijn van de arbeiders en andere gemarginaliseerde sectoren wordt opgeofferd. Er is dus volop aanleiding voor deze sectoren om zich te verenigen in solidariteit door samen op te komen voor hun rechten en belangen.

Wij wensen onze broeders en zusters schoonmakers succes in hun staking. Wij staan volledig achter hun eisen en acties.

Migrante Europe
Migrante Nederland
Filipino Refugees in the Netherlands (FREN)
Pinay sa Holland
Kabalikat
Migrante Sectoral Party


STUUR EEN E-CARD EN STEUN DE SCHOONMAKERS!

http://www.fnvbondgenoten.nl