Herdenkingsbijeenkomst voor Willem Geertman

Een bijeenkomst om Willem Geertman en alle andere slachtoffers van rechtenschendingen te herdenken en te eren.

Willem Geertman

U en uw familie en vrienden worden van harte uitgenodigd voor het herdenken van de dood van Willem Geertman. Vijf jaar geleden werd hij vermoord. De zaak blijft nog onopgelost. Willem wijdde zich volkomen aan het werken met de arme Filippijnse mensen en de bescherming van hun leefgebied.

Aanmelden voor 16 juni: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld naam en aantal personen)
Het is noodzakelijk om je aan te melden, want er zijn maximaal 100 plaatsen.

Programma:

 • Opening
 • Documentaire War on Minerals van de regisseur Jacco Groen, van Springfilm. Op zoek naar de ware toedracht van de moord in een wereld van conflicterende belangen
 • Voordracht / zang
 • Open forum: Nagesprek en 'de Burgerbeweging naar Duurzame Vrede'
 • Panelleden zijn:
  1. Willem’s partner Maria Aurora Santiago, woordvoerder 'Gerechtigheid voor Willem Geertman Beweging' en Regionaal coördinator burgerbeweging Bayan.
  2. Cecilia Castro Ruiz, parajuridisch mensenrechtenadvocaat, verdediger en uitvoerend lid van de alliantie van mensenrechtenorganisatie Karapatan
  3. Femke Wijdekop, jurist en specialist op het gebied van mensenrechten bij natuurorganisatie IUCN NL en betrokken bij de campagne 'Bescherm de Natuurbeschermer'.
 • Voordracht / zang

De documentaire War on Minerals van de regisseur Jacco Groen, die zal worden vertoond, gaat over mensen die worden vermoord omdat zij opkomen voor de natuur. Eén van hen was Willem Geertman. Tot het bittere eind verzette hij zich tegen de oprukkende mijnbouw in zijn tweede thuisland, de Filippijnen.

Tijdens het open forum is de aandacht gericht op de documentaire en de brede beweging, waarvan Willem deel uitmaakte, die werkt aan een duurzame vrede. De mensen van deze beweging zetten zich o.a. in voor het recht op werk, onderwijs, gezondheidszorg, een veilig milieu en medezeggenschap. Zij doen een beroep op hun landgenoten en vrienden in het buitenland.

Herdenk hun onbaatzuchtige inzet voor een betere toekomst van de onderdrukten!
Uw aanwezigheid versterkt de oproep voor gerechtigheid.

Datum, locatie, kosten en aanmelden:
Taal: Engels
Datum en tijd: zaterdag 17 juni 2016 van 16:30 (zaal open) tot 20:00 uur
Locatie en adres: Ru Pare, Chris Lebeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam
Entree: Minimale gift 5 euro (dit is een bijdrage aan reis- en proceskosten)

Aanmelden voor 16 juni: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld naam en aantal personen)
Het is wel noodzakelijk om je aan te melden, want er zijn maximaal 100 plaatsen.

Namens:
Gerechtigheid voor Willem Geertman Beweging,
Kabalikat,
Makabayang Samahan ng mga Pilipino (MKSP),
Migrante Europe,
Migrante Nederland,
Pinay sa Holland – Gabriela,
Samahan ng mga Kabataan,
Filippijnse Vluchtelingen in Nederland (FREN),
Kababayan Kaibigan Kaisa (3K),
Linangan – Willem Geertman Kunst en Cultuur Netwerk,
Nederlands- Filippijnse Solidariteitsbeweging (NFS).

Route naar Ru Pare vanaf Amsterdam CS:
Neem bus 18 tot de halte Der Kinderenstraat. Weg oversteken, na moskee of politiebureau, achter Het Meervoud gebouw, herkenbaar blok aan vele tuinvakken en grote stalen trap, Ru Pare's hoofdingang.