Arbeiders zullen op de ‘Dag van de Arbeid’ Aquino Verantwoordelijk Stellen voor hun Armoede

Oproep van KMU om op 1 mei te demonstreren tegen het regeringsbeleid, dat TEGEN de armen en VOOR de elite is

Op de Dag van de Arbeid zullen arbeiders en armen aan President Benigno "Noynoy" Aquino III kenbaar maken, dat hij geen opvolging geeft aan hun gesprekken en dat hij faalt in de bestrijding van honger en armoede. De meest progressieve vakbondsfederatie KMU deed deze aankondiging vijf dagen geleden tijdens een persconferentie in Quezón City.

“Het is tijd voor de arbeiders en armen om aan President Aquino duidelijk te maken, dat de armoede erger is geworden. Zijn beleid heeft voor de gewone burger geen enkele economische verlichting gebracht en er zijn geen aanwijzingen, dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren,” aldus Elmer "Bong" Labog, KMU voorzitter.

“Aquino heeft niet alleen gefaald in het verbeteren van de situatie van honger en armoede in het land, maar maakte deze zelfs erger. Het verlangen van de bevolking naar economische vooruitgang na meer dan negen jaar lijden onder Gloria Macapagal-Arroyo werd helaas niet beantwoord,” zei hij.

“Aquino's onderwerping aan de VS overtreft die van Arroyo. Hij dringt aan op uitbreiding van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in het land en een grotere Amerikaanse militaire interventie in interne landenkwesties,” voegde hij eraan toe.

De KMU benoemt dat de president substantiële loonsverhoging weigert, tijdelijke arbeidscontracten bevordert zoals bij de Filippijnse Luchtvaartmaatschappij, sloppenwijken gewelddadig ontruimt, maatregelen om olieprijzen te verlagen afwijst, en zich verzet tegen landhervorming.

Het arbeiderscentrum veroordeelt ook het top-overleg eind deze maand tussen de regerings-secretarissen van de VS en de Filippijnen, waarvan waarnemers zeggen dat het de uitbreiding van de Amerikaanse militaire bases in het land zal bezegelen.

"De KMU roept de Filippijnse arbeiders en armen op om op de Dag van de Arbeid te protesteren, om hun afschuw te tonen aan Aquino die verzuimt opvolging te geven aan onze gesprekken en de armoede situatie heeft verergerd," zei Labog.

"We moeten het regeringsbeleid, dat langzaam maar zeker wordt ontmaskerd als anti-armen en pro-elite bestrijden. We kunnen er niet op vertrouwen dat dit beleid onze situatie zal verbeteren," voegde hij eraan toe.

"We streven naar een mobilisatie van 30.000 man in Metro Manilla en meer dan honderdduizend man in het hele land. Arbeiders en armen worden hongeriger en armer en hebben genoeg van de loze beloftes van Aquino,” zegt Labog.

Reference Person:
Elmer “Bong” Labog, KMU chairperson

Bron: http://www.kilusangmayouno.org/