Genoeg Bestolen, Bedrogen en Belogen!

Arroyo, Verdwijn of het Volk Jaagt je Weg!

gloria_oustgloria_oust Dit is de hartekreet van het volk der Filippijnen dat het moe is nog langer bedrogen en bestolen te worden door een leugenachtige president. Wij van Rice & Rights zijn één met het Filippijnse volk dat vandaag (29-02-08) de straat op gaat om het aftreden van President Arroyo te eisen.

De mensen zijn woedend want zij moeten overleven op anderhalve euro per dag terwijl Arroyo en haar familie hun zakken vullen met steekpenningen.

Die familie slaat overal slaatjes uit:

  • $70.000.000 steekpenningen van een Duits bedrijf voor de aanleg van een luchthaven-complex van $425.000.000;
  • Vierhonderd miljoen Filippijnse peso’s illegale maandelijkse com-missies uit overheidsbedrijven;
  • De overheveling van 728.000.000 Filippijnse peso’s uit het fonds voor landverbetering naar de kas van de verkiezingscampagne van Arroyo voor het presidentschap in 2004;
  • $50.000.000 ‘commissie’ voor het veel te duur begrote spoorwegproject in Noord Luzon;
  • De aanleg van de 5,1 kilometer lange Diosdado Macapagal Boulevard waarvan de kosten, begroot op 1.100.000.000 Filippijnse peso’s, met 536 miljoen peso’s werden overschreden;
  • enz.

De druppel die de emmer deed overlopen en het volk de straat op dreef om het aftreden van Arroyo te eisen, was de onthulling van het feit dat de echtgenoot van president Arroyo 150.000.000 Amerikaanse dollars eiste van een Chinees bedrijf om toestemming te krijgen voor de aanleg van een nationaal breedband netwerk.

De bisschoppen hebben opgeroepen om in kerkelijk verband actie te ondernemen tegen de corruptie. Senatoren, congresleden, zakenlieden, een voormalig president en een vice-president voegen zich bij het volk in zijn eis tot aftreden van Arroyo.

Nog afgezien van de corruptie beschouwt het volk Arroyo niet als een wettig gekozen president omdat zij de verkiezingen van 2004 heeft vervalst.

het volk der Filippijnen wil van Arroyo af

Zij weet nog slechts aan de macht te blijven dankzij de steun van corrupte generaals en van de Amerikaanse president, George W. Bush. Maar dat kan veranderen omdat vele jonge officieren hun soldaten oproepen om de onwettige president niet langer te gehoorzamen en zich te verenigen met de mensen van het volk in de straten voor een hernieuwde opleving van volksmacht — People’s Power!