Oproep tot Steunbetuiging aan de Vredesbesprekingen

Amsterdam, 24 augustus 2016

Als solidariteits-, vredes- en mensenrechtenactivisten spreken we onze waardering uit aan de regering van Duterte (GRP panelleden links op de foto) en het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen (NDFP panelleden rechts op de foto) over het hervatten van de vredesbesprekingen van 22 tot 26 augustus 2016 in Oslo te Noorwegen.

Vredesbesprekingen Oslo

Wij willen dat de oorzaken van het conflict worden weggenomen. Belangrijke oorzaken van de interne conflicten zijn de bittere armoede, werkloosheid, corruptie, het falen van justitie, het schenden van mensenrechten, geschillen over land, bezit en gebruik van natuurlijke hulpbronnen, marginalisering van inheemse gemeenschappen, en het gebrek aan respect voor en erkenning van voorouderlijke domeinen en de rechten van de inheemse bevolking.

De eerste stap is het respecteren van gemaakte afspraken in het verleden. Deze zijn ondermeer de Verklaring van Den Haag over het Respecteren van de Mensenrechten, en de Overeenkomst op Veiligheid en Immuniteit van de Gesprekspartners. De volgende stappen zijn het maken van afspraken betreffende sociale en economische hervormingen, politieke en constitutionele hervormingen; en een einde aan de vijandelijkheden en de dispositie van de strijdkrachten.

Wij van de Internationale Gemeenschap steunen het GRP-NDFP Vredesproces! Wij willen dat alle politieke gevangenen worden vrijgelaten en dat de diepere oorzaken van het gewapende conflict worden opgelost.

Omdat de belangen van de mensen ons ter harte gaan, moedigen wij beide partijen aan om structureel te werken aan een rechtvaardige en duurzame vrede.

Getekend door,

Naam:

Organisatie:

Eigen oproep (slogan) / aanmoediging):

Graag uw reactie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Just PeaceNaast deze oproep nodigen wij u uit zich aan te sluiten bij het Internationale Platform “JustPeace” dat het Filippijnse vredesproces ondersteunt. Ga naar: www.justpeace.ph