De kinderen van Rapu-Rapu

Steun de NFS-acties tegen het door de ABN-AMRO gefinancierde mijnbouwproject van Lafayette in de Filippijnen!

Dit zijn kinderen van Rapu-Rapu, een eiland in de Filippijnen met 8.000 inwoners, dat aangetast wordt door de mijnbouwactiviteiten van het Australische bedrijf Lafayette. Lafayette wil 10.000 ton koper, 14.000 ton zink, 50.000 ounces goud en 60.000 ounces silver op dat eiland winnen.

De verwoesting van het natuurlijke evenwicht die dat met zich mee brengt heeft modderstromen veroorzaakt, overstromingen, vissterfte en lozingen van giftige afvalproducten waardoor de gezondheid van de mensen en hun levensomstandigheden ernstig zijn aangetast.

Het project is het troetelkindje van Gloria Macapagal Arroyo, wier regiem verantwoordelijk is gebleken van grove schendingen van mensenrechten. Mr Gil Gojol, een advocaat die de belangen van de bewoners behartigde in een gerechtelijke procedure tegen Lafayette, is afgelopen 12 december 2006 gedood door moordenaars die banden hebben met de bereden politie van de regering.

ABN-Amro is een van de financiers van het project. Het project is in strijd met duurzaam ondernemen, dat de bank zegt voor te staan. De Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging dringt er bij ABN-Amro op aan uit dat project te stappen.

Steun de NFS-acties tegen het door de ABN-AMRO gefinancierde mijnbouwproject van Lafayette in de Filippijnen!

23 April 2007 - 17.00-19.00: Dam, Amsterdam

26 April 2007 - 09.30-10.30: Den Haag
voor het World Forum Convention Center (WFCC) on Churchillplein 10 (zie kaartje)

 kaartje

Tram 17 van Den Haag Centraal naar Statenplein, overstappen op tram 1 tot aan halte WFCC.

Nederlands - Filippijnse Solidaiteitbeweging (NFS)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://www.nefiso.nl