Première Film Jacco Groen: Lilet Never Happened

Op 27 september aanstaande gaat de film Lilet Never Happened van Jacco Groen in Utrecht in première op het Nederlands Film Festival. Op de première zal ook familie van Willem Geertman aanwezig zijn.

In 1998 was Jacco Groen op de Filippijnen, waar hij onderzoek deed voor een documentaire. Daar ontmoette hij in een psychiatrische inrichting het meisje Lilet. Lilet is een kinderprostituee. Doordat zij half Filippijns – half westers is, is zij de “populairste” prostituee onder westerse pedofielen.

Lilet vertelde Jacco, dat ze heeft geprobeerd zelfmoord te plegen: “Iedereen is alleen maar geïnteresseerd in mijn lichaam en niemand ziet mij als persoon.”

Op een later moment ging Jacco op zoek naar Lilet om haar te filmen voor een documentaire. Lilet was echter nergens meer te vinden. Aangeslagen door haar verhaal besloot Jacco tot het schrijven van het script “Lilet Never Happened”. Hiermee wil hij het probleem van kinderprostitutie en de daarmee gepaard gaande misdaad stevig onder de aandacht brengen. Meer informatie:

Op dit moment maakt Jacco Groen een documentaire over de mensenrechten op de Filippijnen. Hiervoor heeft hij de plaatsen bezocht, waar Wim Geertman heeft gewoond en gewerkt. Voor deze film zijn ook Willem’s broers Toon en Herman geïnterviewd.

Jacco Groen heeft ook gefilmd tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor Willem Geertman op 15 juli 2012.

Bron: http://stichtingfilippinos.wordpress.com