Filippijnse Massamoord een Jaar Geleden

Om een verkiezingszege veilig te stellen liet een Filippijnse lokale politiek leider op 23 november vorig jaar 57 mensen vermoorden, waaronder journalisten, advocaten en familieleden van zijn vermeende tegenstander. Onder hen bevond zich ook de advocate Connie Brizuela. Tijdens een bijeenkomst van Amnesty op 24 november 2010 werd stilgestaan bij de massamoord. Advocaten voor Advocaten (L4L) sprak er over de straffeloosheid met betrekking tot politiek geweld. Vooralsnog hebben de overheid en de nieuwe president Aquino, die nu ruim 100 dagen aan de macht is, nog geen passende actie ondernomen om de moorden te onderzoeken en de verantwoordelijken aan te pakken.

Tijdens de bijeenkomst op 24 november ging een documentaire over de moorden in première, waarvan u een gedeelte hier kunt zien. Zie voor meer informatie ook dit statement van Amnesty.

Amnesty rapporteerde onlangs over de eerste 100 dagen van het presidentschap van Aquino. Na zijn inauguratie riep L4L Aquino op het probleem van de buitengerechtelijke executies serieus aan te pakken.

Bron: http://www.advocatenvooradvocaten.nl