Geef de Lumads een Mensenrechtenprijs

Stop de politieke moorden in de Filippijnen en geef de Lumads een mensenrechtenprijs!

Stem op de Lumads! Deze inheemse bevolkingsgroep wordt door de overheid en paramilitaire groepen verdrukt omdat hun voorouderlijke gronden plaats moeten maken voor mijnbouw. Verzet wordt beantwoord met intimidatie, ontvoering en moorden. Op 1 september werd Emok, directeur van de Alcadev – Lumads school, vermoord. De Lumads verdienen uw stem!

mensenrechtenprijsMilieuactivisten worden steeds vaker het slachtoffer van (dodelijk) geweld, vooral onder de inheemse bevolkingsgroepen! Onze vrienden in België vragen met de ‘Stop the Killings’ campagne en bijbehorende mensenrechtenprijs aandacht voor deze zorgwekkende ontwikkeling. Graag brengen wij hun oproep ook in Nederland onder de aandacht. De hele maand november kunt u stemmen en op 10 december is in Brussel de bekendmaking en prijsuitreiking.

De strijd van milieuactivisten in het Zuiden verdient onze aandacht en steun. Stop the Killings nomineerde dit jaar vier personen of organisaties die in moeilijke omstandigheden werken aan een ecologisch alternatief. Wie verdient volgens jou de mensenrechtenprijs? De bedreigde Lumads in Mindanao, de betrokken arbeiders van de gemeente Palmeras, de moedige Maima Acuña de Chaupe of de succesvolle vereniging van Maya-advocaten?

Stem hier: http://www.stopthekillings.be/