Verzoek van Willem's Partner Goedgekeurd

Filippijnen, 19 maart 2014

Het Ministerie van Justitie (DoJ) heeft het beroep in de zaak Willem Geertman, dat zijn dood niet het gevolg is van roofmoord maar moord met voorbedachten rade, goedgekeurd.

In een resolutie van 10 maart, die op 17 maart door de National Union of People's Lawyers (NUPL) is ontvangen, geeft ondersecretaris van justitie Leah Tanodra-Armamento opdracht om de gegevens voor roofmoord in te trekken.

Armamento gaf tevens de opdracht om de aanklacht van afzonderlijke misdaden van moord en diefstal tegen Harold de la Cruz, Marvin Marzan en verscheidene niet-geïdentificeerde verdachten in de moord op de 67-jarige Geertman te onderzoeken. Willem werd op 3 juli 2012 voor zijn kantoor doodgeschoten.

De verandering in de aard van de zaak is in reactie op een verzoek om toetsing door Geertman's partner, Aurora Santiago, die wordt bijgestaan ​​door het NUPL.

De vermeende betrokkenheid van politieagenten bij de moord werd doorverwezen naar het nationale onderzoeksbureau voor verder onderzoek.

Van de arrestatie van een man, geïdentificeerd als Marvin Marzan Nuguid, werd verwacht dat de zaak in beweging zou komen, zei advocaat Edre Olalia, president van de NUPL. Deze werd op 11 maart gearresteerd voor een reeks van overvallen.

Bron is een artikel in de Inquirer: http://newsinfo.inquirer.net/