pagina 1 / 1

De Vrede die de Mensen Willen

Mondiale mensenrechtenconferentie roept Filipijnse regering op om echte stappen te zetten in de richting van een rechtvaardige en duurzame vrede

ICHRP Persverklaring 15 november 2023

BANGKOK, Thailand – Een wereldwijde conferentie over anti-opstand en vrede in de Filipijnen drong er bij de Filipijnse regering op aan om echte stappen te zetten in de richting van een rechtvaardige en duurzame vrede door eerst de grondoorzaken van gewapende conflicten in het land aan te pakken.

ICHRP Conferentie in Bangkok

De Internationale Coalitie voor Mensenrechten in de Filipijnen (ICHRP) kwam in Bangkok bij elkaar om de door de VS gesteunde oorlogsmisdaden van de Filipijnse staat te veroordelen en zich in te zetten voor een groeiende solidariteitsbeweging voor een rechtvaardige en duurzame vrede.

ICHRP Persverklaring 11 november 2023

Bangkok, Thailand - Meer dan 100 mensenrechtenactivisten van meer dan 30 organisaties uit de hele wereld hielden van 6 tot en met 9 november 2023 een driedaagse conferentie om de uitvoering van de Amerikaanse tactieken van anti-opstand op de Filipijnen af te keuren en om internationale bescherming van de mensenrechten onder het nieuwe Marcos-regime te stimuleren.

Uitnodiging Zoom: Verdedig Louie Jalandoni

De trieste situatie doet zich voor dat de heer Louie Jalandoni in de Filippijnen op de terroristenlijst is geplaatst. Louie Jalandoni werkt zijn hele leven met de Filippijnse massa's voor een rechtvaardige vrede in de Filippijnen. Hij vecht voor vrede. Hij is allesbehalve een terrorist.

Het is internationaal bekend dat de mensenrechtenschendingen doorgaan; er worden o.a boeren, advocaten en journalisten gedood, activisten worden gearresteerd en/of vermoord, zij die veranderingen willen worden rood-gelabeld, met het gevaar vermoord te worden.

Documentaire Aswang op Dag van de Mensenrechten

Uitnodiging gratis online vertoning van de bekroonde documentaire Aswang

Deze uitnodiging komt van Migrante Nederland in samenwerking met LevelK en Cinematografica met steun van het Europese Network voor Gerechtigheid en Vrede in de Filippijnen (ENJPP) en de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging (NFS).

Solidariteit groeit door Samen aan Vrede te werken

Geslaagde bijeenkomst over de mensenrechten in Palestina en de Filippijnen

De Alkmaarse Ambassade van Vrede organiseert jaarlijks de Vredesweek in Alkmaar. Tijdens de opening van de Vredesweek sprak de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten en benadrukte dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar iets waar je elke dag aan kunt bijdragen. Earth Caravan Nederland (EC) en de NFS namen het initiatief om tijdens de Vredesweek een avond over Palestina en de Filippijnen te organiseren.

Journalist Maria Ressa krijgt Four Freedom Award

De Filippijnse Journalist Ressa is oprichter van Rappler, een nieuwssite die regelmatig kritisch bericht over de Filipijnse overheid.Die berichtgeving heeft er onder andere toe geleid dat Ressa in 2019 werd beschuldigd van smaad. “De Filipijnse regering wil dat we stil blijven en geen vragen stellen. Ze willen niet ter verantwoording worden geroepen”, vertelt Ressa vrijdag (26 maart) in dagblad Trouw.

Zo’n prijs werpt licht op ons werk en dat helpt.”

De uitreiking is op 31 maart via een livestream te volgen via:  Let's talk about the Four Freedoms (vrijheidscolleges.nl)

Ga voor meer informatie naar:
Four Freedom Awards 31 maart uitgereikt aan journalist Maria Ressa / Villamedia

Aankondiging Toneelstuk Tao Po

“Tao Po” is een toneelstuk waarin Mae Paner, alias Juana Change acteert. Mae vertolkt vier personages middels krachtige monologen over de buitengerechtelijke moorden in de Filippijnen.

Elke voorstelling bevat interactie tussen publiek, familieleden van de slachtoffers en mensenrechtenactivisten uit de Filippijnen.

Taal: Filippijns gesproken en projectie in het Engels.