Boerenbelangenbehartiger Randall Echanis Vermoord

Wat zijn mensen als Randy toch ontzettend moedig om alsmaar door te gaan met hun strijd!

NFS Persbericht, Amsterdam 10 augustus 2020

Randall EchanisDe NFS veroordeelt de moord op de belangenbehartiger van de boeren en voorvechter van de vrede Randall “Randy” Echanis. Randy is vanochtend in koelen bloede op 72-jarige leeftijd in zijn huurhuis in Quezon City vermoord.

Voor zijn aanhoudende en onvermoeibare belangenbehartiging voor de boeren werd Echanis drie keer gearresteerd en vastgehouden onder de presidenten Ferdinand Marcos, Corazon Aquino en Gloria Macapagal-Arroyo. Desondanks bleef hij na zijn vrijlating in 2010 zich inzetten voor de rechten van de boeren. Momenteel was hij de voorzitter van de Anakpawis Partylist en plaatsvervangend secretaris-generaal van de boerenbeweging KMP.

Hij was lange tijd vredes- (hoofd-)adviseur landhervorming van het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen (NDFP) en lid van de wederzijdse werkcommissie over de “Social-Economisch Hervormingen”. Hij nam actief deel aan de vredesbesprekingen van 2016-2017 met de regering-Duterte ter bespreking van de alomvattende agenda  over de sociale en economische hervormingen (CASER).

Wij hadden eenmaal het genoegen om Randy tijdens die periode te ontmoeten. Een zachtaardige, integere man met een grote toewijding voor de zwakkere in de samenleving.

De Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging condoleert zijn familie en allen waarmee hij heeft samengewerkt, brengt hulde aan zijn vastberaden inzet voor de belangen van de boeren en een  duurzame vrede en eist dat de moord niet ongestraft blijft.

Karapatan: Killing of Randy Echanis, the latest in the loathsome attacks on peace and peasant advocates

https://www.karapatan.org/killing+of+randy+echanis+the+latest+in+the+loathsome+attacks+on+peace+and+peasant+advocates