BongBong Marcos en Sara Duterte samen in Verkiezingen 2022

Fotocredit Pinoy Weekly: Protest bij mensenrechtencommissies: NEE TEGEN MARCOS-DUTERTE IN 2022.

Sterke oppositie van democratische en vrijheidslievende Filipino’s nodig om zich te weren tegen het Marcos-Duterte tandem

Neri Colmenares, voorzitter Makabayan

Duterte’s dochter Sara, heeft zich kandidaat gesteld voor het vicepresidentschap bij de verkiezingen in 2022, als de running mate van Bongbong Marcos. Het strijdtoneel is nu duidelijk, aldus Neri Colmenares, voorzitter van de vaderlandsgezinde burgercoalitie Makabayan: “Met deze fusie zijn de krachten van tirannie, dynastie en corruptie voltooid. De zoon van een voormalige dictator en de dochter van een ‘willen zijn’ dictator zijn nu klaar om de duistere erfenissen van hun vaders voort te zetten. Dit is slecht nieuws voor de overgrote meerderheid van de Filippino's, van wie velen leden onder de corrupte en wrede regimes van hun vaders. Het team laat zien dat de Marcos dynastie nu de belangrijkste machthebber in het land is geworden, waarbij aan Duterte’s dochter een ondersteunende rol is toegewezen. Beide kandidaten beschikken over enorme middelen, waaronder overheidsmiddelen. Vooral de Marcos dynastie vergaarde grote rijkdom door het Filippijnse volk uit te buiten gedurende de 20 jaren van hun heerschappij in het land.”

“Met deze ontwikkeling is de noodzaak van een verenigde oppositie nog nooit zo belangrijk geweest. De taak van de oppositie is om zich te verenigen en samen te werken met alle democratische en vrijheidslievende Filippino's bij het verslaan van deze onwenselijke alliantie van dynastieën.”