Een Stormlantaarn met een 'Flame of Hope'


Samen strijden voor gelijkwaardigheid,
nationale eenheid, en
een rechtvaardige & blijvende vrede!

NFS persbericht
Amsterdam, 2 augustus 2023

De Nederlands-Filipijnse Solidariteitsbeweging (NFS) is gevraagd haar ervaring met de Flame of Hope, een project van Earth Caravan, te delen. Daar geven we graag gehoor aan.

In 2021 organiseerden we in de Vredesweek samen een avond over de mensenrechten in Palestina en de Filipijnen “solidariteit groeit door samen aan rechtvaardige en blijvende vrede te werken”.

Vooraf verdiepten wij ons in ‘de Flame of Hope’ van Earth Caravan. Welke Hope?

De Hope dat er nooit meer nucleaire bommen worden gebruikt en dat mensen in vrede kunnen leven. Nooit meer een verwoesting zoals in 1945 in Japan. Het jaar dat de Flame of Hope begon.

De Hope voor gelijkwaardigheid tussen donkere en blanke mensen, afkomstig van de Eeuwige Vlam bij de rustplek van de legendarische Martin Luther King Jr. (1928-1968).

De Hope op nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid, afkomstig van het Bevrijdingsvuur op het 5 Meiplein in Wageningen, sinds het einde van de tweede wereldoorlog.

Deze en andere historische vlammen zijn verenigd in de Flame of Hope. Uit deze vlam straalt een groot  verlangen om dingen ten goede te veranderen voor iedereen.

Wij bewonderen de inzet van de Nederlandse afdeling van Earth Caravan, die dingen in beweging brengt. Zij leeft in de overtuiging dat het goed komt, als je er wat aan doet!

Respect voor de daden van Earth Caravan om de ‘Flame of Hope’ brandend te houden!

Fotocredit NFS, tijdens de opening van de Vredesweek 2022 te Alkmaar.
Op de foto de vertegenwoordigers van de Earth Caravan - Flame of Hope (L) en de Nederlands-Filipijnse Solidariteitsbeweging –Strijd voor rechtvaardige en blijvende vrede.