Frans-Duitse Mensenrechtenprijs voor Cristina Palabay

De NFS feliciteert Cristina 'Tinay' Palabay met deze welverdiende onderscheiding, een groot Europees eerbetoon aan KARAPATAN’s mensenrechtenverdedigers.

De Filipijnse mensenrechtenactivist Cristina 'Tinay' Palabay, secretaris-generaal van mensenrechtenorganisatie KARAPATAN, heeft de Frans-Duitse Prijs voor de Mensenrechten 2021 gekregen.

De prijs erkent de onvermoeibare inspanningen van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld om de mensenrechten te bevorderen. De NFS feliciteert Cristina 'Tinay' Palabay met deze welverdiende onderscheiding, een groot eerbetoon aan allen van Karapatan.

Wij hebben grote bewondering voor hun onvermoeibare inzet voor de mensenrechten.

Karapatan verenigt sinds 2010 mensenrechtenverdedigers en organisaties. Palabay en haar vereniging ondersteunen slachtoffers in de rechtszaal en strijden tegen de beperkingen van de burgerlijke vrijheden, door de regering-Duterte opgelegd.

Toespraak van Cristina Palabay bij de prijsuitreiking van de Frans-Duitse prijs:
Message to the awarding ceremony of the 2021 Franco-German Prize for Human Rights and Rule of Law | Karapatan

De volledige lijst van de laureaten van dit jaar kan je hier bekijken:<Germany and France: Working together for human rights - Federal Foreign Office (auswaertiges-amt.de)

 

De Frans-Duitse Prijs voor de Mensenrechten

Sinds 2016, ter gelegenheid van de Dag van de Mensenrechten, reiken Duitsland en Frankrijk elk jaar samen de Frans-Duitse Prijs voor mensenrechten en de rechtsstaat uit. Of het nu gaat om een mensenrechtenverdediger, een journalist of een advocaat: deze prijs erkent de inspanningen van al diegenen die zich elke dag onvermoeibaar inzetten voor de mensenrechten en de rechtsstaat.