Geef Vrede een Kans

Pelgrims voor de Vrede dringt tijdens de vastentijd aan op hervatting  van de Vredesbesprekingen, de weg naar Vrede en Gerechtigheid!

Verklaring van de Pelgrims voor de Vrede
Voorzitter weleerwaarde dominee Gerardo Alminaza, DD

Bij aanvang van de vastentijd dringt Pelgrims voor de Vrede, in reactie op het lijden van de armen, aan op Vrede en Gerechtigheid. Te midden van een torenhoge inflatie is het voor de meeste gezinnen onmogelijk om rond te komen. Honger en ontbering worden verergerd door uitgebreide werkloosheid en gebrek aan werkgelegenheid in stedelijke gebieden, evenals landloosheid voor de armen op het platteland. Misschien kan deze vastenreis van 22 februari tot 8 april dit jaar helpen de honger en dorst van het Filipijnse volk beter te begrijpen, om de weg naar vrede te bespoedigen.

We zoeken naar manieren om vrede op te bouwen op basis van gerechtigheid.

Dit is zo ontzettend belangrijk in onze archipel, waar onvrede en oorlog de bergen en het platteland teisteren. Degenen die de wapens oppakken doen dat omdat ze op zoek zijn naar een samenleving die rechtvaardiger is voor de armen en onderdrukten. Als pleitbezorgers van de vrede blijven we volhouden dat we de oorzaak van het gewapende conflict in het land moeten aanpakken. Daartoe blijven we aandringen op een terugkeer naar de vredesbesprekingen tussen de regering van de Republiek der Filipijnen (GRP) en het Nationaal Democratisch Front van de Filipijnen (NDFP).

Ga voor de verklaring naar: Pilgrims for Peace | Quezon City | Facebook