Laat de Begunstigden van Agrarische Hervormingen Onmiddellijk Vrij!

Internationale Coalitie voor Mensenrechten in de Filippijnen (ICHRP)
Dringende oproep | 10 juni 2022

10 juni 2022

Op 9 juni 2022 werden in Hacienda Tinang, Concepcion, Tarlac 97 begunstigden en voorstanders van landbouwhervormingen door de politie gearresteerd.

Het gaat om aanhangers van de CARP (Comprehensive Agrarian Reform Law), het agrarische hervormingsplan dat in 1988 onder Aquino werd aangenomen. De lokale politie in Tarlac had bevolen om de bungkalan (collectieve landbouw) in Hacienda Tinang te stoppen. Dit leidde naar een agressieve politie-overval waarbij meer dan 90 mensen werden opgepakt en gearresteerd. Ze worden aangemerkt als NPA-leden en beschuldigd van belemmering van de rechtsgang.

De ICHRP (Internationale Coalitie voor de Mensenrechten in de Filippijnen) roept op tot onmiddellijke vrijlating van deze mensen.

“Begunstigden en voorstanders van landbouwhervormingen en hun activiteiten om de landbouwhervorming te bevorderen, mogen niet worden gecriminaliseerd. Het gebruik van bungkalan (collectieve landbouw) om de dagelijkse voedselvoorziening te ondersteunen om te overleven, is geen misdaad”, zegt Peter Murphy, ICHRP-voorzitter.

Je kunt ook zelf de oproep ondersteunen, door ons dat kenbaar te maken.

De gehele oproep is te lezen op:
URGENT ALERT: Release agrarian reform beneficiaries and their advocates now! | International Coalition for Human Rights in the Philippines (ichrp.net)