Na 8 Jaar is de Aanklacht tegen Zara Alvarez eindelijk Verworpen

Zara aan alle Politieke Gevangenen:
"Ik blijf achter jullie staan op jullie Reis naar de Vrijheid”

ZaraOp 30 oktober 2012 rond 18 uur werd Zara Alvarez gearresteerd. Zara zei: Ik werd aangeklaagd als een gewone crimineel, hoewel ik een politiek gevangene ben en ik word vervolgd vanwege mijn politieke overtuiging en met name vanwege mijn inzet voor de mensenrechten. Zo ben ik zelf slachtoffer geworden van de zaak die mij zo zeer ter harte gaat.

In 2013 deden wij als NFS mee aan een campagne voor de vrijlating van Zara Alvarez (zie poster).  Zij werd in 2014 op borgtocht vrijgelaten, maar stond nog steeds onder verdenking. Zojuist ontvingen wij onderstaand positieve bericht van Zara.

“Eindelijk heb ik goed nieuws! Op 4 maart, bijna 6 jaar na mijn vrijlating (na 2 jaar gevangenisstraf) hoorde ik dat de rechtbank eindelijk mijn moordzaak heeft verworpen. Dit geldt ook voor verschillende andere aangeklaagden die net als ik op borgtocht vrij waren.

Ik werd samen met 52 anderen gearresteerd vanwege een vermeende moord. We zouden een legerofficier hebben gedood, die stierf tijdens een mogelijk treffen tussen het leger en de NPA. Als ik zeg ‘vermeend’ bedoel ik, verzonnen, ongegrond, zwak en doorspekt met leugens. De zaak was bedoeld om mij en alle slachtoffers van die zaak het zwijgen op te leggen. Maar ze slaagden er niet in om de oorzaken van onze strijd te detineren.

Negros was onder de vorige regering al een bakermat van gefabriceerde zaken en dat is onder de huidige regering nog erger geworden. Karapatan-Negros telde 90 politieke gevangenen (waarvan er 85 werden gearresteerd onder Duterte) en verifieert slachtoffers van illegale arrestaties.

Politieke vervolging maakt deel uit van een voortdurende aanval op onze fundamentele rechten en vrijheid. Geen enkele verzonnen beschuldiging kan politieke gevangenen voor altijd achter de tralies houden. Zolang er onderdrukking en vervolging bestaan, zullen velen standvastig blijven beweren wat rechtvaardig en juist is.

Ze kunnen proberen me bang te maken maar ik blijf standvastig en vastberaden zolang het onrecht voortduurt. Voor een ogenblik kan ik trillen, maar met de steun en liefde van de mensen om mij heen kom ik daar overheen.

Ik wil graag mijn erkentelijkheid uitspreken aan allen die mij begeleiden op mijn reis naar de vrijheid. Onze internationale vrienden, familie en vrienden, kameraden, de Politieke Gevangenen, mijn advocaten en vooral de worstelende mensen die ondanks alle bedreigingen volhouden en doorgaan.

Aan alle Politieke Gevangenen: "Ik blijf achter jullie staan op jullie Reis naar de Vrijheid."

Ga voor het NFS nieuwsbericht over Zara Alvarez naar: bericht uit 2013 op deze website.