Teken Vandaag nog de Handtekeningenactie...


Verdedig Louie Jalandoni:
Een man van vrede, geen terrorist!

Oproep van Comité DEFEND

We roepen alle democratische en vredelievende krachten op om samen met ons de rechten van de heer Louie Jalandoni te verdedigen tegen de onrechtvaardige bestempeling als "terrorist". Het grootste deel van zijn leven heeft Louie gewijd in dienst van de Filippijnse bevolking en ter verdediging van hun rechten. Nu zijn wij aan zet om Louie te beschermen en te verdedigen!

Op 25 mei jl. heeft de Filippijnse Anti-Terrorisme Raad (ATC) de vorige voorzitter van het Vredesonderhandelingsteam van het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen (NDFP) de heer Luis “Louie” Jalandoni aangewezen als een “terrorist”. Vijf anderen werden genoemd in ATC-resolutie nr. 31 en bestempeld als "terroristen" op basis van zogenaamd vertrouwelijke "geverifieerde informatie" en verzonnen beschuldigingen van moord.

Louie Jalandoni, een voormalig katholiek priester die later een vooraanstaand deelnemer werd van de vredesonderhandelingen tussen de regering van de Republiek der Filippijnen (of GRP) en het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen, is al vele decennia één van de leidende spreekbuizen van de Filippijnse nationale democratische beweging. Hoewel hij opgroeide in een rijke familie, werd hij door zijn werk als priester op het eiland Negros blootgesteld aan de dagelijkse strijd van boeren en arbeiders, wat hem er uiteindelijk toe bracht zich bij de revolutionaire beweging aan te sluiten. Hij is één van de oprichters van de Christenen voor Nationale Bevrijding (CNL).

Als voorzitter van het NDFP-vredesonderhandelingsteam heeft hij onvermoeibaar en onverzettelijk gevochten voor de eisen, klachten, protesten en wensen van de Filippijnse bevolking, niet alleen aan de onderhandelingstafel, maar ook buiten de formele gesprekken tussen de twee partijen.  Louie is een man van vrede, en geen terrorist. Hij heeft een zuiver en sociaal geweten en het tegenovergestelde kan niet hard worden gemaakt en gekarikaturiseerd. Op 87-jarige leeftijd blijft hij zich inzetten voor vrede in de hoop de ambities voor nationale bevrijding van het Filipijnse volk te vervullen.

Ga voor reacties van ondertekenaars naar….
Supporter reacties · Louie Jalandoni: Een man van vrede, geen terrorist! · Change.org

Ga voor de ondertekening naar….
Petition · Louie Jalandoni: A man of peace, not a terrorist! · Change.org

Voor ondertekening kan je ook een emailbericht sturen naar stichtingNFS@xs4all.nl van de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging met de mededeling dat je de handtekeningenactie ondertekent.

Deel deze handtekeningenactie per email met familie en vrienden!

of

download een papieren versie
om handtekeningen te verzamelen!