Mogelijkheid om Felipe Levy Gelle te ontmoeten

Uitnodiging

Van eind februari tot eind maart is Felipe Levy Gelle in België. Ons is de mogelijkheid geboden hem te ontmoeten op 25-28 februari of 11-13 maart. De heer Gelle werkte veel samen met de advocaat Benjamin Ramos, een mensenrechtenadvocaat in de Filippijnen, die op 6 november 2018 werd vermoord in Kabankalan City, Zuid-Filippijnen. Ben was 56 jaar oud. Felipe Levy Gelle is zelf ook slachtoffer van mensenrechtenschendingen.

Over Felipe Levy Gelle

Felipe Levy Gelle Jr. is de woordvoerder van de Paghidaet sa Kauswagan Development Group (‘PDG’ - Groep voor Vrede en Ontwikkeling) en van de 21 september Beweging (nooit meer staat van beleg). De PDG op het eiland Negros is een van de beste mensenorganisaties op de Filippijnen. De non-profit organisatie is opgericht in 1987, biedt ondersteuning aan de lokale initiatieven van plattelandsgemeenschappen in Negros Occidental. PDG zou moeten worden ondersteund en aangemoedigd door de overheid. In plaats daarvan werd een van de oprichters, advocaat Benjamin Ramos onderworpen aan een lastercampagne door het leger.

Over Benjamin Ramos

RamosBenjamin Ramos was een van de oprichters van de National Union of Peoples ’Lawyers (NUPL) en de secretaris-generaal  voor de afdeling van de NUPL te Negros Occidental. Hij was ook een bekende pleitbezorger voor de rechten van boeren en de uitvoerend directeur van de PDG, die boeren in dezelfde provincie bijstaat. Tevens was hij benoemd als  secretaris-generaal bij de oprichting van de 21 september Beweging, een mensenrechtenalliantie en de lokale afdeling van Karapatan.

Benjamin Ramos was een bekende mensenrechtenverdediger die pro-bono rechtsbijstand verleende aan slachtoffers van mensenrechtenschendingen en opkwam voor de meest gemarginaliseerde mensen in de Filippijnen, waaronder boeren, politieke gevangenen en slachtoffers van gedwongen verdwijningen en buitengerechtelijke moorden. Vlak voor zijn dood vertegenwoordigde de heer Ramos de families van negen boeren die werden gedood na deelname aan een protest op een suikerrietplantage in Sagay City, Negros Occidental Provincie, op 20 oktober 2018.

Missie in Europa

De missie van Felipe Levy Gelle Jr in Europa is de belangenbehartiging met betrekking tot de zaak van Benjamin Ramos, de mensenrechtensituatie in Negros in het bijzonder en die in de Filippijnen in het algemeen.

Graag vernemen wij of u belangstelling heeft en in de gelegenheid bent om de heer Felipe Levy Gelle in Amsterdam te ontmoeten op 11, 12 of 13 maart, om zijn verhaal te vernemen en hem te bevragen. Graag alle data doorgeven dat u eventueel kunt.

Wij horen graag van u!

NFS bestuur