Bevrijd Alle Politieke Gevangenen

Handtekeningenactie voor de vrijlating van alle politieke gevangenen

De alliantie ter bevordering van de mensenrechten en burgerlijke vrijheden “Karapatan” is een handtekeningenactie gestart voor de vrijlating van alle politieke gevangenen. Wij moedigen u aan om de oproep te onderschrijven. Kom in actie en verzamel handtekeningen voor de onvoorwaardelijke vrijlating van alle 354 politieke gevangenen.

teken de petitie

bevrijd politieke gevangenenHet arresteren van mensen die werken aan maatschappelijke veranderingen is geen ongewone zaak in de Filippijnen. Mensenrechtenorganisaties en organisaties die kritisch staan tegenover het beleid van de Filippijnse regering, vormen vaak het doelwit van intimidatie en repressie. Dit gebeurt al sinds de zogenaamde onafhankelijkheid van Amerika.

Een politieke gevangene is iemand die vanwege zijn/haar politieke overtuiging is opgesloten in de gevangenis. Een schending van burgerlijke vrijheid! Erger nog! Steeds vaker worden deze mensen nu beschuldigd van een misdrijf. De zittingen daarover verlopen uitzonderlijk traag om hen zolang mogelijk vast te houden en het lijkt niet langer een onwettelijke arrestatie.

Politieke gevangenen, hun families, sectororganisaties, mensenrechtenorganisaties, advocatengroepen, wetgevers, zowel als internationale netwerken voor de mensenrechten blijven zich inspannen om herstel te eisen van het onrecht dat politieke gevangenen en andere slachtoffers van mensenrechtenschendingen is aangedaan.

Zij eisen vrijheid voor alle politieke gevangenen.

Wij vragen President Noynoy Aquino om een verklaring af te geven voor een algemene, onvoorwaardelijke en volledige amnesty voor alle politieke gevangenen.