VN-deskundigen sporen Filippijnen aan om Aanvallen en Moorden in Anti-Drugscampagnes te Stoppen

Mensenrechtendeskundigen van de Verenigde Naties hebben de regering van de Filippijnen opgeroepen snel en onpartijdig onderzoek uit te voeren naar het grote aantal moorden in het kader van de drugsbestrijding, om de daders voor het gerecht te brengen, en het huidige beleid in dit opzicht grondig te herzien, teneinde verdere aanvallen te stoppen.

De deskundigen zeiden in een gezamenlijke verklaring dat een groot aantal nieuwe gevallen aan hen is gemeld, waaronder moorden op mannen, vrouwen en kinderen. Zij roepen de regering op om dringend doelmatige maatregelen te nemen om een eind te maken aan deze aanslagen en moorden.

De deskundigen zijn mevrouw Agnes Callamard, Speciaal Rapporteur inzake extrajudiciële moorden, de heer Michel Forst, Speciaal Rapporteur inzake de situatie van mensenrechtenverdedigers en de heer Diego Garcia-Sayan, Speciaal Rapporteur inzake de onafhankelijkheid van rechters en advocaten.

De Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging brengt u het betreffende artikel “VN-deskundigen sporen Filippijnen aan om aanvallen en moorden in anti-drugscampagnes te stoppen“ graag bij u onder de aandacht.

U kunt het artikel (in het Engels) lezen op: http://www.ohchr.org/