arbeiders/boeren

De Boeren van Hacienda Luisita eren Bisschop Ramento

Bisschop van de arme boeren en landarbeiders

UMA persbericht, 3 oktober 2014

De Alyansa hg Manggagawang Bukid ng Asyenda Luisita (AMBALA) en de Unyon ng mga Manggagawa sa Agrikultura (UMA) verenigen zich op 3 oktober met de Iglesia Filipina Independiente (IFI) in de herdenking van de 8ste gedenkdag van de dood van de IFI Supreme bisschop die door onbekende moordenaars op 3 oktober 2006 om het leven werd gebracht.

lees verder…

Boeren in Schulden door Gebruik Biotech Maiszaden

Tien jaar falen:
Nieuwe film over de strijd van boeren, misleid door de biotech industrie

lees verder…

Schending van Vakbondsrechten

Bedrijf ontslaat bestuur vakbond

In plaats van collectieve onderhandelingen aan te gaan, heeft NXP Semiconductors in de Filippijnen, waarvan het internationale hoofdkantoor in Eindhoven is gevestigd, alle 24 bestuursleden van de vakbond NXPSCIWU-NAFLU-KMU ontslagen.

lees verder…

Oproep om het Land van Hacienda Luisita terug te geven aan de Rechtmatige Eigenaren

De boerenbeweging dringt al jaren aan op een ontwikkelingspolitiek die de locale economie steunt en waarbij een daadwerkelijke landhervorming een sleutelelement is. Met succes, want de regering heeft in 2005 besloten het land van Hacienda Luisita onder de rechtmatige landarbeiders te verdelen. Ondanks een uitvoeringsverbod begonnen de arbeiders landerijen te bewerken.

lees verder…

'Harteloos' Constructiebedrijf Ontslaat 83 Arbeiders

Terwijl de razernij van Hagupit Manilla nadert

De nationale vakbond Kilusang Mayo Uno veroordeelt het, zoals zij het noemen, ‘harteloos’ constructiebedrijf vanwege het ontslaan van 83 arbeiders, een dag voor de supertyfoon “Hagupit” de hoofdstad Manilla zou bereiken.

lees verder…

Boerenmars van 350 km voor Behoud van Land

3000 gezinnen dreigen hun land kwijt te raken aan het APECO vrijhandelsgebied

lees verder…

1,7 Miljoen Kinderen in Manilla in Sloppenwijken

Van de 11,5 miljoen inwoners van Metro Manilla leven 1,7 miljoen kinderen in sloppenwijken. 38% van deze kinderen maakt de lagere school niet af. Nog geen 70% heeft toegang tot schoon drinkwater. De kinderen leven grotendeels op straat en worden onderdrukt en uitgebuit. Gebaseerd op nationale gegevens wordt ieder uur een kind gearresteerd voor criminele activiteiten, het merendeel hiervan is in Manilla.

"1.7M kids call Metro slums home" in Inquirer
"Sorry conditions in urban poor relocation site” in Bulatlat