migrantenwerkers

Mary Jane viert op 10 januari verjaardag

Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging - Persbericht
Amsterdam, 9 januari 2016

Mary Jane Veloso, een jonge Filippijnse vrouw, alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, werd het slachtoffer van mensenhandel en drugssmokkelaars. Zij werd gearresteerd in Indonesië en zat daar vijf jaar gevangen, waarna zij ter dood werd veroordeeld, samen met acht andere van drugshandel verdachte personen. Vlak voor het moment van de doodstraf, in april 2015, kreeg zij te horen, dat de berechting (voorlopig) niet doorging. Na die tijd leeft zij nog steeds in grote onzekerheid over haar toekomstig lot.

lees verder…

Mary Jane voorlopig gespaard voor doodstraf

Vlak voordat de executie van de Filippijnse Mary Jane Veloso zou worden voltrokken, werd bekend dat deze voorlopig niet doorgaat! Hoewel dit een tijdelijke opschorting is, geeft het familie en vrienden weer nieuwe hoop.

lees verder…

Europese Klopjacht op Mensen zonder Papieren

Op 13 oktober start een Europese grootscheepse politie-operatie die zich gaat richten op mensen zonder papieren. De zoveelste criminalisering van mensen op de vlucht.

Bleri Lleshi, 10 oktober 2014

lees verder…

Filippijnse Au Pairs Uitgebuit

De betaalde borg krijgen ze waarschijnlijk nooit meer terug

lees verder…

Een Migrantenverhaal: 'Het is zo zwaar, zus…'

Dagelijks verlaten vele Filippino’s hun land. De meesten vanwege de economische toestand waarin het land verkeert. Er zijn niet genoeg banen en de inkomsten zijn laag. Hoewel de migranten vaak niet veel verdienen, gaat een groot deel van hun inkomen naar huis. Hierbij een verhaal over een stukje migranten-problematiek waar velen niet zo’n besef van hebben.

lees verder…

Paspoort inleveren, Lange Werkdagen en Niet naar Buiten

door Martijn van Tol
26 maart 2011, Radio Nederland Wereldomroep (RNW)

Filippijnse dienstbodes zijn populair bij diplomaten in Den Haag. Ze zijn gehoorzaam en werken hard. Diplomaten praten en dienstbodes zwijgen, zo liggen de verhoudingen. Maar als zij toch aan het woord komen, trekt er een schaduw over de mensenrechtenhoofdstad. Het verhaal van Cheryl; vijf jaar gevangen in een diplomatenhuis.

lees verder…