petities

De Cordillera Alliance vraagt om uw Steun

Zij vragen uw solidariteit en steun om het land en de hulpbronnen van de Cordillera inheemse volkeren te beschermen.

Vanuit onze gemeenschappelijke bezorgdheid over mensenrechten, vrede, gerechtigheid en gelijkheid sturen wij u deze oproep van de Cordillera Peoples Alliance toe.

Groeten van de Cordillera Peoples Alliance!

Wij vragen hierbij uw solidariteit en steun om het land en de hulpbronnen van de inheemse volken in de Cordillera te beschermen tegen plundering en vernietiging door staats- en private bedrijven. Help ons tegelijkertijd om een einde te maken aan de toenemende intimidaties en aanvallen op de Cordillera Peoples Alliance (CPA), de mensenrechtenverdedigers van inheemse volkeren en de Cordillera-bevolking.

Defend CordilleraToon uw steun door u vandaag nog aan te melden voor het Wereldwijde Pact Verdedig Cordillera! We doen ook een beroep op uw hulp om het Wereldwijde Pact op grote schaal te verspreiden onder uw organisaties, netwerken, bondgenoten, alle mensenrechtenverdedigers en verdedigers van de rechten van inheemse volkeren. Het Global Pact staat nog open voor ondertekening tot a.s. zaterdag 10 oktober, 16:00 uur Nederlandse tijd.

Meld u aan bij het Global Pact to Defend Cordillera op defendcordillera.ph

Voor meer info over #DefendCordilleraPH:

  • Kijk hier waar de campagne over gaat.
  • Bekijk hier hoe mensenrechten en inheemse leiders het Wereldpact lezen.
  • Blijf op de hoogte van de wereldwijde activiteiten om Cordillera te verdedigen via de Facebook pagina.
  • Bekijk de reeks webinars over Defend Cordillera op de CPA pagina.

Dank je!

Vriendelijke groeten,
Bestang Sarah Dekdeken

Secretaris-generaal
CORDILLERA PEOPLES ALLIANCE
cpa@cpaphils.org


 

Oproep tot Ondertekening

Wij zijn buitenlanders die zich aansluiten bij de onderstaande oproep van de Filippino’s: Stop de Onterechte Uitzetting van Zuster Patricia Fox!

Als u deze oproep mede ondersteunt, kunt u ondertekenen middels de snelkoppeling onderaan de oproep.

Stop de Onterechte Uitzetting van
Zuster Patricia Fox!

IFFSM april 2018

Wij zijn Filippino’s die oprecht van ons land houden.

Wij vragen de Filippijnse autoriteiten om te stoppen met de onterechte uitzetting uit de Filippijnen van Zuster Patricia ‘Pat’ Fox!

Zuster Pat is een Australische missionaris-non die al 27 jaar in de Filippijnen woont in dienst van het Filippijnse volk.

lees verder…

Handtekeningenactie: Verdedig de Milieubeschermers

Oproep aan president Duterte

om 15 gevangen genomen milieubeschermers vrij te laten en de valse aanklachten tegen 230 anderen te laten vallen

25 november 2017

De Nederlands-Filipijnse Solidariteitsbeweging vraagt uw aandacht voor een handtekeningenactie met een oproep voor milieurechtvaardigheid en mensenrechten.

lees verder…

Teken de Petitie voor de Stadsarmen

Op 28 januari werden meer dan 200 inwoners van San Roque, in de North Triangle van Quezon City, bruut geconfronteerd met verdrijving en de sloop van hun huis en ontzet van hun levensonderhoud door 1000 man van de Nationale Politie en een sloopteam. Uit de verslagen blijkt dat er voorafgaand aan de verdrijving geen kennisgeving werd afgegeven aan de bewoners en dat veel gezinnen dakloos zijn geworden tengevolge van het politie-optreden. De organisatie ‘Defend Job’, die het opneemt voor de rechten van de arme stadsbevolking in de Filippijnse steden, pleit voor solidariteit in de vorm van een oproepbrief aan de Filippijnse regering.

lees verder…

Petitie aangeboden aan Tweede Kamer

Ondertekenaars vragen aan de Nederlandse regering,
om alles in het werk te stellen om de waarheid aan het licht te brengen
als gerechtigheid voor Willem Geertman

NFS Persbericht, Den Haag - 7 november 2012

De petitie inzake ‘oproep tot onafhankelijk onderzoek van en gerechtigheid voor de moord op Willem Geertman’ is op 6 november aangeboden aan de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

De petitie is in ontvangst genomen door Alexander Pechtold – fungerend voorzitter van de commissie en lid van de Tweede Kamer voor de Democraten 66. Hij werd vergezeld door de leden van de Tweede Kamer Désirée Bonis van de Partij van de Arbeid, Jasper van Dijk van de Socialistische Partij, Pieter Omtzigt van het Christen Democratisch Appel en Sjoerd Sjoerdsma van de Democraten 66. Pechtold heette de leden van de delegatie welkom in de Tweede Kamer en condoleerde hen met het overlijden van Willem Geertman.

lees verder…