Duizenden Gedupeerden door Verwoestende Tyfoons

Van partnerorganisaties ontvangen wij oproepen tot steun aan de kwetsbare mensen

De afgelopen tijd zijn de Filippijnen geteisterd door verwoestende tyfoons en extreme neerslag. De gevolgen voor de kwetsbare mensen in schamele onderkomens zijn enorm. Door de supertyfoon Goni, wereldwijd de zwaarste storm van het jaar, eerder deze maand kwamen 25 mensen om het leven en werden duizenden huizen verwoest. Het dodental van de tyfoon Vamco (Ulysses) die woensdag over het eiland Luzon trok is gestegen naar 67 en liet ook een enorm spoor van vernielingen achter.

Call for DonationsDeze laatste tyfoon leverde de ergste overlast op sinds jaren. Er zijn grote problemen in en rondom de hoofdstad Manila. Tienduizenden huizen zijn ondergelopen en meer dan 200.000 mensen zijn geëvacueerd. In combinatie met de coronapandemie is dat een ramp boven op een ramp. Duizenden mensen hebben hulp nodig. Er is behoefte aan voedsel,  drinkwater, medicijnen, noodonderkomens en constructiemateriaal voor de wederopbouw.

Mocht u een gift willen overmaken, dan kan dat op  NL76INGB0008118425 t.n.v. NFS, o.v.v. ‘tyfoon Vamco’

(Gift is aftrekbaar: De Stichting Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Met de ANBI status zijn gewone of periodieke giften voor u aftrekbaar van de belasting.)

https://www.facebook.com/CDRC1984/videos/1062833757498108

De partnerorganisaties vragen uw hulp voor de tyfoonslachtoffers. U helpt hen ook door deze oproep te verspreiden. Weet u organisaties die mogelijk willen steunen? We vernemen het graag.