artikel 1 / 2 volgend artikel >

Karapatan slaat Cyberaanvallen tegen haar Website opnieuw af

Na een nieuw rapport van de Zweedse mediastichting Qurium op 17 augustus 2021, sloeg mensenrechtenalliantie Karapatan opnieuw de recente golf van cyberaanvallen af tegen haar website karapatan.org, die op 29 juli begon en op 18 augustus nog steeds aan de gang was.

Qurium merkte op dat de aanvallen "plaatsvonden te midden van de online solidariteitscampagne #StopTheKillingsPH" omdat "mensenrechtenorganisaties en pleitbezorgers over de hele wereld de oproep hebben gedaan om de moorden in de Filippijnen te stoppen. Het evenement markeert ook een jaar na de moord op mensenrechtenwerker Zara Alvarez, die deel uitmaakte van Karapatan.'

Deze nieuwe reeks laffe cyberaanvallen op onze website zijn duidelijk gemaakt om te voorkomen dat het publiek toegang krijgt tot onze rapporten over de verslechterende toestand van de mensenrechten in de Filippijnen - en we weten wiens belangen deze aanvallen dienen," verklaarde Karapatan secretaris-generaal Cristina Palabay.

Volgens Qurium, ging het om een soort DdoS-aanval, specifiek tegen karapatan.org/resources, die toegang geeft tot Karapatan's periodieke monitoren, eindejaarsrapporten, beleidsnotities, en andere openbare bronnen bevat.

Palabay zei dat "karapatan's online bronnen als doelwit gebruiken duidelijk betekent dat deze aanvallen erop gericht waren om ons documentatie- en mensenrechtenwerk te onderdrukken, en mensen het recht op vrijheid van informatie te ontnemen."

Afgelopen mei en juni van dit jaar werden ook de websites van Karapatan en alternatieve media-outfits Bulatlat en Altermidya aangevallen, en Qurium traceerde deze aanvallen naar het kantoor van de assistent-stafchef voor inlichtingen van het Filippijnse leger en het ministerie van Wetenschap en Technologie. Van 28 december 2018 tot 20 januari 2019 werd de eerste reeks DDoS-aanvallen op de website van Karapatan gedocumenteerd door Qurium."

Deze aanvallen komen alleen ten goede aan degenen die ons en ons mensenrechtenwerk het zwijgen willen opleggen te midden van een alomtegenwoordige staat van straffeloosheid in het land. We danken onze vrienden uit Qurium voor het documenteren van deze aanvallen terwijl we verder onderzoek willen naar de daders van dergelijke aanvallen", eindigde de Karapatan-ambtenaar. ###

U kunt Qurium's eerste forensische rapport over deze golf van cyberaanvallen bekijken via  https://www.qurium.org/alerts/philippines/human-rights-alliance-karapatan-under-long-lasting-ddos-attack/

Bron: https://www.karapatan.org/karapatan+hits+cyber+attacks+against+its+website+anew