Koninklijke onderscheiding voor Dirk van Campenhout

Hij zet zich al jaren in voor de samenleving in Nederland en de Filippijnen

De heer Dirk van Campenhout is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op maandag 26 april bracht burgemeester Cor Lamers een bezoek aan hem voor de uitreiking van de onderscheiding.  Hij zet zich al sinds eind jaren 70 op diverse vlakken in voor de samenleving in Nederland en de Filippijnen. Sinds kort is hij tevens vrijwilliger bij de Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging (NFS).

In 1985 werd hij vertegenwoordiger van de stichting Vlaardingen voor Ontwikkelingssamenwerking. Deze stichting richtte zich op het geven van informatie over derdewereldlanden en besloot een vriendschapsband op te zetten tussen Vlaardingen en Bacolod in de Filippijnen. In 1986 reisde Dirk als de officiële vertegenwoordiger van de stad Vlaardingen naar de Filippijnen om de stedenband aan te halen en te discussiëren over projectvoorstellen voor sociaaleconomische hulp aan mensen in de stad Bacolod op het eiland Negros.

Tot op heden is hij een bijzonder actieve voorzitter van de VVE Hofjeswoningen in Schiedam, vrijwilliger bij Word International Ministries Netherlands en vrijwilliger bij stichting Bayanihan, een landelijke organisatie ten behoeve van hulpverlening aan Filipijnse vrouwen. Op die manier bevordert decorandus samen met zijn echtgenote mevrouw Cora van Campenhout-Alarcon de emancipatie, integratie en participatie en zet hij zich in voor de verbetering van hun positie. Zij hebben vele Filipijnse vrouwen geadviseerd, geholpen en ondersteund op diverse gebieden. Zijn vrouw ontving voor deze verdiensten vorig jaar zelf een Koninklijke onderscheiding.