Stop Laster tegen CPA Leider

De CPA (Cordillera Peoples Alliance) stuurt ons een dringende oproep!

CPA-leiderHun voorzitter Windel Bolinget wordt beschuldigd van een moord die in 2018 gepleegd is in een plaats, waar Bolinget nooit geweest is….

Het gaat hier om een verzonnen zaak en het is vrijwel zeker dat hem geen eerlijk proces te wachten staat. Vandaar deze oproep aan gezagsdragers en organisaties, ook in het buitenland, ook in Nederland.

Het is een oproep om gerechtigheid en een veilige toegang tot het recht voor Bolinget.

Ga voor meer achtergrondinformatie naar CPA.

Wij roepen organisaties op de onderstaande oproep aan de Filippijnse gezagsdragers te steunen. U kunt dat per email aan ons doorgeven. Wij voegen de organisatienaam toe.

Het zou mooi zijn als veel organisaties de oproep ondertekenen!

Wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

NFS bestuur

Stop Laster tegen CPA Leider

Stop de laster tegen en herstel de goede naam van Cordillera Peoples Alliance  voorzitter Windel Bolinget

Met een open oproep richten wij ons tot jullie als gezagsdragers van het Ministerie van Justitie, Nationale Commissie voor Inheemse Volkeren en de Commissie voor Mensenrechten.  Wij vragen jullie alles te doen om voorzitter Windel Bolinget van de Cordillera Peoples Alliance (CPA) een veilige toegang tot het recht te verschaffen, om de verzonnen zaak tegen hem te laten vallen en alle aanvallen tegen de CPA te stoppen!

Met ongeloof hoorden wij over de onwaarachtige moordaanklacht tegen  Windel Bolinget die is ingediend door een politieagent bij de rechtbank in de stad Tagum, Davao del Northe, Filippijnen.  Windel is meer dan zijn halve leven verdediger van het milieu en de mensenrechten en zorgzaam om voedselzekerheid. Nu wordt hij beschuldigd van een moord in een plaats waar hij nooit geweest is.

De CPA is een onafhankelijke federatie van progressieve voornamelijk basis-organisaties onder de inheemse gemeenschappen in de Cordillera ’s. Opgericht tijdens de Marcos dictatuur. De oprichters hadden het  voortouw in het wijdverbreide en succesvolle verzet tegen destructieve projecten. De CPA heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt,  is uitgebreid met 120 maatschappelijke organisaties en drie provinciale afdelingen.

Jullie als gezagsdragers zijn ongetwijfeld trots op een alliantie als de CPA, die werkt aan de bevordering en verdediging van de rechten van inheemse volkeren.  Een alliantie die werkt aan vooruitgang waarbij gelijktijdig de rechten worden erkend. Die ervoor waakt dat er niemand achterblijft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat jullie er alles aan doen om de zaak tegen Windel Bolinqet te laten vallen en alle aanvallen tegen de CPA te stoppen!

Ondertekenaars:

Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging

…………

…………